Mika söi ennen 40 karjalanpiirakkaa viikossa – parin kuukauden elämäntaparemontin jälkeen lääkärikin ällistyy: ”Muutos oli ihan uskomaton” - Laihdutus - Ilta-Sanomat

Mika söi ennen 40 karjalanpiirakkaa viikossa – parin kuukauden elämäntaparemontin jälkeen lääkärikin ällistyy: ”Muutos oli ihan uskomaton”

Kun uudesta entistä isommasta paidasta pokasahti nappi, 48-vuotias Mika päätti muuttua.

Mikan vyötärönympärys on paisunut vaarallisiin mittoihin.

31.10.2018 7:41

Neljäkymmentä karjalanpiirakkaa ja 10 litraa limpparia. Muun muassa ne hulahtavat viikossa alas 48-vuotiaan sinkkumiehen Mikan sisuksiin.

Olet mitä syöt -ohjelmassa tavataan laivalla työskentelevä Mika, jonka paino on päässyt nousemaan 146 kiloon. Buffet-pöydän antimet maistuvat liiankin hyvin ja kotona jatkuu sama meno. Etenkin karjalanpiirakat munavoilla tai makkaralla tekevät kauppansa.

Mika harrastaa puutarhanhoitoa, mutta nykykunnolla jo vartin kyykkiminen kukkapenkissä saa lyömään puutarhahanskat tiskiin.

– Kun katson peiliin, näen siellä väsyneen laardikasan, jonka sisällä jossain on semmoinen vetreä liki viisikymppinen poikamies, joka olisi villi ja vapaa, mutta se ei nyt vain pääse ulos, Mika tunnustaa.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukan tehtäväksi jää saada Mika parempaan kuntoon kahdeksassa viikossa.

Mikan terveys on retuperällä.

Herätys

Mikaa hirvittää kun Laukka tarkistaa hänen jääkaappinsa. Se tursuaa eineksiä, kuten ravintoköyhiä, mutta energiapitoisia valmisravioleja. Kaappi paljastaa myös muhkean kolajuomavaraston.

– Olet kävelevä riskipommi, kuuluu Laukan tuomio.

Myöhemmin selviää, että Mikalla on esidiabetes. Se on miehelle yllätys.

Varsinaisen herätyksen Mika saa, kun pöydälle levitetään hänen ruokansa yhden viikon ajalta. Höttöhiilarien ja kofeiinin määrä on valtava. Ilmankos Mika ei nuku kovinkaan hyvin.

– Onks tää oikeasti mun? Aika sanattomaksi vetää, Mika sanoo.

Rasvaa ruokavaliossa on saman verran kuin laitojen yli tursuavassa vadillisessa voita. Mikassa itsessään ylimääräistä rasvaa puolestaan on peräti 53 kiloa.

Se on liki kolme kertaa enemmän kuin hänen ikäisellään normaalipainoisella miehellä. Ilmankos Mika herkistyy.

Uudet eväät

Pippa Laukka laatii Mikalle uudenlaisen liikunta- ja ruokaohjelman. Päälle hän lätkäisee santsikiellon. On Mikan aika tehdä hikisin työ.

Mikan uudessa ruokavaliossa on sateenkaaren värit.

Yllättäen Mikasta kuoriutuu aikamoinen tsemppari. Hän motivoi itseään kaivamalla vaatekaapista esiin kaikki ne vaatteet, joita hän ei ylipainon takia ole pystynyt pitämään.

Kahdeksan viikon kuluttua on Mikan vuoro yllättää Pippa Laukka. Painoa on lähtenyt saman verran kuin ämpärillisessä karjalanpiirakoita.

– Muutos oli ihan uskomaton. En olisi voinut käsittää, että joku ihminen muuttuu niin paljon kahdeksassa viikossa. En ole koskaan nähnyt tuollaista aikaisemmin, hyvinvointilääkäri hämmästyy.

Olet mitä syöt, keskiviikkoisin Avalla klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?