Pirjo laihtui yli 30 kiloa syömällä enemmän: ”Olo on kuin nuorella tytöllä” - Laihdutus - Ilta-Sanomat

Pirjo laihtui yli 30 kiloa syömällä enemmän: ”Olo on kuin nuorella tytöllä”

– Rupesin syömään viisi kertaa päivässä, juomaan vettä ja liikkumaan, Pirjo kertoo.

Pirjo ylitti tavoitteensa ja itsensä. Paino on laskenut 96 kilosta alle 60 kiloon.

31.8.2018 11:27

”En vain laihdu. Olen vanha, aineenvaihdunta on hidastunut ja on vaihdevuodetkin.”

Tällaisia selityksiä viisikymppinen Pirjo kehitteli vielä vuosi sitten itselleen, jotta mieli olisi parempi. Olo oli nimittäin kehno: paino oli noussut 96 kiloon ja verenpainekin oli koholla.

– Olin koko ajan väsynyt. Söin kuin muistin, yritin pärjätä pienillä sapuskoilla. Aamulla join kahvia ja hotkaisin päivällä jonkun sämpylän. Join paljon limpparia ja söin pikaruokaa, kun piti saada nopeasti valmista, Pirjo kertoo.

Kun viimeinenkin lapsi lensi pesästä, Pirjo sai lisää aikaa ajatella. Hän päätti tehdä elämänmuutoksen. 15 kiloa karisivat omin voimin ja maaliskuussa Pirjo päätti hakea lisäapua nettivalmennuksesta. Se opetti tekemään terveyden kannalta parempia valintoja.

Koskaan ei ole nälkä

– Rupesin syömään viisi kertaa päivässä, juomaan vettä ja liikkumaan. Olen aina ollut kova kävelemään, joten lisäsin kävelyä ja ryhdyin käymään kolme kertaa viikossa salilla. Nykyisin syön kolmen tunnin välein eikä minulla ole koskaan nälkä, Pirjo kertoo.

Painoa on tällä tyylillä lähtenyt jo yli 20 kiloa ja olo on Pirjon mukaan ”kuin nuorella tytöllä”.

– Olen kuin sähköjänis. Pystyn juoksemaan, mikä on ihan mahtavaa, ja töiden jälkeen jaksan tehdä vielä kotonakin hommia. Iho voi hyvin ja kynnet kasvavat. Olen todella kiitollinen, Pirjo sanoo.

Tavoite ylittyi

Muutoksen alkuvaiheessa Pirjo haaveili jonain päivänä saavansa painonsa 65 kiloon. Nyt hän painaa 59 kiloa. Tavoite siis ylittyi. Laihtuminen teki hyvää myös verenpaineelle.

– Tyttäreni pisti Facebookiin, että äiti rokkaa. Käytämme nykyisin samankokoisia vaatteita.

Pirjon vinkit elämänmuutokseen

  1. Hanki apua ja luota saamiisi ohjeisiin.

  2. Kilot eivät ole tulleet päivässä, joten ne eivät myöskään lähde päivässä. Painon pudottaminen vaatii pitkäjännitteisyyttä.

  3. Pysy hyvällä mielellä. Jos stressaat liikaa, paino ei putoa

  4. Nuku riittävästi.

– Moni lyö turhan nopeasti hanskat tiskiin, kun ei heti ei tapahdu mitään. Ei minullakaan tapahtunut, mutta uskoin, että muutos tulee, kun sitä itse tahdoin, Pirjo sanoo.

Oletko sinä tehnyt onnistuneen elämänmuutoksen ja haluaisit kertoa siitä inspiraationa muille? Lähetä viestiä osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?