Laihdutus

”108-kiloisena sain niin paljon rukkasia, että olisin miljardööri, jos olisin voinut myydä ne” – 28 kilon laihdutus onnistui yksinkertaisilla muutoksilla

Julkaistu:

Painonhallinta
Limsat, roskaruoat ja suklaa pois – kolmekymppisen Tommin paino putosi yksinkertaisilla muutoksilla.
Nimittelyä, tönimistä, kivillä ja lumipalloilla heittelyä. Kiusaaminen oli nyt kolmekymppiselle Tommille päivittäin tuttua ala- ja yläkoulussa. Kiusaaminen alkoi jo päiväkodissa, kun Tommi jätettiin leikkien ulkopuolelle.

Bensaa kiusaajien liekkeihin antoi se, että Tommi oli ylipainoinen.

Kotona asiasta pystyi puhumaan äidille, muttei isälle. Tommin isällä oli diagnosoitu paranoidinen persoonallisuuden häiriö ja hänellä oli myös alkoholiongelma.

Joskus Tommi meni kouluun isän kämmenjälki ihollaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Purin pahaa oloa osittain syömiseen, näin retrospektiivisesti katsoen. Itsetuntoani ei ainakaan auttanut se, että kuulin isältänikin olevani huono ja tyhmä, Tommi kertoo.

Nuorena aikuisena hän painoi ylimmillään 108 kiloa.

– Söin kokonaisen suklaalevyn ja join puolitoista litraa limua vuorokaudessa, Tommi kuvailee tottumuksiaan.

Paino ei pudonnut vielä armeijassakaan, koska siellä maistuivat sotilaskodin munkit.

Nyt hän painaa 28 kiloa vähemmän.


Kamppailulajit käynnistivät muutoksen

Kymmenisen vuotta sitten Tommi näki UFC-mestari Royce Gracien videoita ja alkoi treenata brasilialaista jujutsua. Kiinalainen potkunyrkkeily Sanshou oli jo tullut tutuksi.

Kiusaaminen kannusti osaltaan Tommia kamppailulajeihin. Hän ajatteli, että kiusaajat jättäisivät hänet rauhaan, jos hän osaisi mäiskäistä takaisin.

Harrastamisen myötä käynnistyi myös elämänmuutos, sillä Tommi havaitsi "ykspäkkinsä" olevan jujutsussa usein tiellä. Olo ei muutenkaan ollut erityisen hyvä, koska ylipaino ei tehnyt hyvää terveydelle.

– Hikoilin hirveästi, minulla oli koko ajan nestehukka ja uuvuin normaalia nopeammin, Tommi kuvailee.

Parisuhdemarkkinoilla taas oli yhtä hiljaista, kuin äänieristetyssä huoneessa.

Kalorit alle kulutuksen

Suklaa ja limsa jäivät vähiin, samalla alkoivat pudota kilot. Mitään sen ihmeempää ruokavaliomuutosta ei Tommin tarvinnut tehdä.

Lähes 30 kilon painonpudotukseen kului yhteensä noin kolme vuotta.

– Ratkaisevaa oli se, että söin alle kulutuksen. Pidän yhä silmällä, että syön varmasti nälkääni ja että kilokalorimäärä pysyy parin tuhannen rajoissa.

Tänä päivänä Tommi pitää siitä, minkä näkee peilistä. Paino on vakiintunut noin 80 kiloon ja vaatteetkin istuvat loistavasti päälle.

– Olo on paljon parempi. Kestän hellettä paljon huonommin kuin treenikaverini, mutta entiset vaivat eivät haittaa.

Entäs ne parisuhdemarkkinat?

– Laihtuminen yksinään ei nostanut markkina-arvoani, mutta ainakin nyt voin kohdata naisia, joilla on seksuaalisia haluja minua kohtaan. 108-kiloisena sain niin paljon rukkasia, että olisin miljardööri, jos olisin voinut myydä ne.

Haastateltavan nimi on muutettu.

Lue myös:

”Mitä sinäkin täällä teet”, joku tölväisi ravintolassa 144 kiloiselle Kallelle – lähes 70 kiloa tippui kahdessa vuodessa

Peliporukan vedonlyönnistä alkoi uskomaton muutos: Teemu, 29, on laihtunut jo yli 70 kiloa – taivaalla otetussa kuvassa näkyy toteutunut haave

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt