Laihdutus

Tavoitteena litteämpi vatsa? Näillä keinoilla saat tuloksia päivissä, viikoissa ja kuukausissa

Julkaistu:

Litteä vatsa
Kun treenaat sisäistä korsettia säännöllisesti, tulosta alkaa aivan varmasti tulla viikkojen kuluessa.
Litteä vatsa on monen toive. Vatsan pullotus tuntuu tukalalta ja epämiellyttävältä. Helpotusta voidaan hakea sekä pikaratkaisuista että pitkän aikavälin muutoksista.

Katso yllä olevalta videolta keskivartalotreeni, jolla saat sisäisen korsetin kuntoon!

Tuloksia päivissä: ehkäise turvotusta

Yksi syy vatsan pullotukseen on turvotus. Jos haluat tuloksia mahdollisimman nopeasti, varmista että vältät turvottavia ruokia ja tapoja.

Seuraa ruokapäiväkirjan kanssa, miten kehosi reagoi erilaisiin ruokiin.

Kirjaa ylös mitä söit, ja millainen olo siitä seurasi. Meillä kaikilla on hyvin yksilöllinen tapa reagoida eri ruokiin, joten siksi on tärkeää ensin kiinnittää huomiota siihen, miten keho käyttäytyy päivän aikana ja miten reagoit erilaisiin ruokiin ja ruokailutilanteisiin. Jos haluat saavuttaa litteän vatsan muutamassa päivässä vaikkapa juhlien vuoksi, vältä muutama päivä sinua turvottavia ruokia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varaa myös aikaa ruokailulle ja pureskele kunnolla. Vältä purukumia, sillä sen jauhaminen voi tuoda ilmaa vatsaan. Liiku joka päivä edes hieman ja vältä puristavia vaatteita, sillä housujen kireä vyötärö voi aiheuttaa suolistovaivoja.

Tuloksia viikoissa: treenaa sisäistä korsettia

Vatsan pullotus voi johtua myös heikosta syvien keskivartalon lihasten hallinnasta. Poikittainen vatsalihas kannattelee ja tukee keskivartaloa korsetin tavoin. Kun opettelet aktivoimaan sen, arjen puuhailut ja treeniliikkeet sujuvat paljon paremmalla kehonhallinnalla.

Katso yllä olevalta videolta, miten voit opetella aktivoimaan tämän sisäisen korsetin. Voit aloittaa harjoittelun heti!

Ikuisesti näitä liikkeitä ei tarvitse tehdä, vaan muutaman viikon harjoittelun jälkeen opit automaattisesti ryhdikkään asennon ylläpidon.

Tuloksia kuukausissa: polta rasvaa keskivartalosta

Tunnetusti keskivartaloon varastoitunut rasva on terveydelle vaarallisinta. Etenkin sisäelinten ympärillä oleva liika rasvakudos ennustaa monia sairauksia.

Keskivartaloa kiinteytetään kuten muutakin kehoa: varmista riittävä uni, syö fiksusti ja säännöllisesti, minimoi alkoholi ja liiku itsellesi mieluisalla tavalla. Pyri myös hallitsemaan stressin määrää, sillä rasva varastoituu helpommin etenkin keskivartaloon stressihormonien jyllätessä kovin korkealla. Sopivasti elämässä saa ja pitääkin olla haasteita, mutta uupumuksen rajoilla taistellessa rasvanpoltto voi olla mahdotonta.

Parhaat tulokset saat tietty yhdistämällä kaikkia näitä keinoja. Vatsan pullotus ei yleensä ole syntynyt hetkessä, joten kannattaa varata malttia myös tilanteen parantamiseen.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi antaa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Maikki auttaa naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

6 välipalaa, joista saat tarpeeksi proteiinia – näillä paino pysyy hallinnassa, ja herkkuhimot vähenevät

Aloita nyt ja ehdit kesäkuntoon! PT näyttää tehotreenin kotiin – valitse tasosi mukaan helpot tai haastavat liikkeet

Allit veks! PT Maikin ohjeilla saat kiinteämmät käsivarret kesäksi

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mitä tapahtui suosikkiräppärille? Naista ei ole tunnistaa uusista kuvista – fanit hämmentyivät muodonmuutoksesta: ”Oletko se todella sinä?”

  2. 2

   Lähes 10 vuoden käsittämätön piina: Lappilaisvanhemmat pahoinpitelivät lapsiaan vuosikausia, pitivät nälässä ja estivät heitä liikkumasta

  3. 3

   Varo näitä Espanjassa! 7 katalaa ansaa, jotka huijari sinulle virittää

  4. 4

   Ruotsin miljonääriäitiä epäillään varkaudesta – anasti merkkiaurinkolasit luksusliikkeestä: päätyi putkaan Floridassa

  5. 5

   Pituus vaikuttaa älykkyyteen, sanoo tutkimus – katso, kenen tutun älykön kanssa olet samanpituinen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  2. 2

   Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

  3. 3

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  4. 4

   Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

  5. 5

   Kuin herttuatar Catherine! Meghanin ulkonäkö muuttui radikaalisti heti häiden jälkeen – rento tyyli vaihtui tiukkaan nutturaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  5. 5

   Heikki, 61, jätti puhelimensa autoon – näytölle ilmestyi Suomessa harvinainen varoitus

  6. Näytä lisää