Laihdutus

Tavoitteena litteämpi vatsa? Näillä keinoilla saat tuloksia päivissä, viikoissa ja kuukausissa

Julkaistu:

Litteä vatsa
Kun treenaat sisäistä korsettia säännöllisesti, tulosta alkaa aivan varmasti tulla viikkojen kuluessa.
Litteä vatsa on monen toive. Vatsan pullotus tuntuu tukalalta ja epämiellyttävältä. Helpotusta voidaan hakea sekä pikaratkaisuista että pitkän aikavälin muutoksista.

Katso yllä olevalta videolta keskivartalotreeni, jolla saat sisäisen korsetin kuntoon!

Tuloksia päivissä: ehkäise turvotusta

Yksi syy vatsan pullotukseen on turvotus. Jos haluat tuloksia mahdollisimman nopeasti, varmista että vältät turvottavia ruokia ja tapoja.

Seuraa ruokapäiväkirjan kanssa, miten kehosi reagoi erilaisiin ruokiin.

Kirjaa ylös mitä söit, ja millainen olo siitä seurasi. Meillä kaikilla on hyvin yksilöllinen tapa reagoida eri ruokiin, joten siksi on tärkeää ensin kiinnittää huomiota siihen, miten keho käyttäytyy päivän aikana ja miten reagoit erilaisiin ruokiin ja ruokailutilanteisiin. Jos haluat saavuttaa litteän vatsan muutamassa päivässä vaikkapa juhlien vuoksi, vältä muutama päivä sinua turvottavia ruokia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varaa myös aikaa ruokailulle ja pureskele kunnolla. Vältä purukumia, sillä sen jauhaminen voi tuoda ilmaa vatsaan. Liiku joka päivä edes hieman ja vältä puristavia vaatteita, sillä housujen kireä vyötärö voi aiheuttaa suolistovaivoja.

Tuloksia viikoissa: treenaa sisäistä korsettia

Vatsan pullotus voi johtua myös heikosta syvien keskivartalon lihasten hallinnasta. Poikittainen vatsalihas kannattelee ja tukee keskivartaloa korsetin tavoin. Kun opettelet aktivoimaan sen, arjen puuhailut ja treeniliikkeet sujuvat paljon paremmalla kehonhallinnalla.

Katso yllä olevalta videolta, miten voit opetella aktivoimaan tämän sisäisen korsetin. Voit aloittaa harjoittelun heti!

Ikuisesti näitä liikkeitä ei tarvitse tehdä, vaan muutaman viikon harjoittelun jälkeen opit automaattisesti ryhdikkään asennon ylläpidon.

Tuloksia kuukausissa: polta rasvaa keskivartalosta

Tunnetusti keskivartaloon varastoitunut rasva on terveydelle vaarallisinta. Etenkin sisäelinten ympärillä oleva liika rasvakudos ennustaa monia sairauksia.

Keskivartaloa kiinteytetään kuten muutakin kehoa: varmista riittävä uni, syö fiksusti ja säännöllisesti, minimoi alkoholi ja liiku itsellesi mieluisalla tavalla. Pyri myös hallitsemaan stressin määrää, sillä rasva varastoituu helpommin etenkin keskivartaloon stressihormonien jyllätessä kovin korkealla. Sopivasti elämässä saa ja pitääkin olla haasteita, mutta uupumuksen rajoilla taistellessa rasvanpoltto voi olla mahdotonta.

Parhaat tulokset saat tietty yhdistämällä kaikkia näitä keinoja. Vatsan pullotus ei yleensä ole syntynyt hetkessä, joten kannattaa varata malttia myös tilanteen parantamiseen.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi antaa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Maikki auttaa naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

6 välipalaa, joista saat tarpeeksi proteiinia – näillä paino pysyy hallinnassa, ja herkkuhimot vähenevät

Aloita nyt ja ehdit kesäkuntoon! PT näyttää tehotreenin kotiin – valitse tasosi mukaan helpot tai haastavat liikkeet

Allit veks! PT Maikin ohjeilla saat kiinteämmät käsivarret kesäksi

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Silta-sarjan supertähti tekee elokuvaa Turussa – tilanne Aurajoen rannassa sai miehen hämilleen: ”En ole kokenut vastaavaa missään muussa kaupungissa”
   TV & elokuvat
  3. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  4. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  5. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  6. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  7. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  8. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  9. Tunti sitten
  10. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  11. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  12. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  13. Näytä lisää