Laihdutus

Pekka, 35, on ollut elämässään vain yhden päivän sairauslomalla: 4 asiaa, jotka pitävät hänet terveenä

Julkaistu:

Elintavat
Oululainen Pekka Tahkola ei muista olleensa ikinä sairaana.
Pekka Tahkola, 35, on melkoinen luonnonoikku.

Oululainen ei ole koskaan sairastanut kunnolla.

– En muista sairastelleeni koskaan. Olen kysynyt asiaa myös vanhemmiltani, jotka ovat sanoneet, että olen ollut myös lapsena aina terve.

Tahkola uskoo hyvän terveyden salaisuuden piilevän lapsuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minua ei koskaan rajoitettu leikkien suhteen. Sain touhuta metsässä omiani ja siellähän sitä on tullut syötyä muun muassa kiviä ja mutaa. Ehkä noista ajoista on ollut hyötyä vastustuskyvyn paranemisessa jo elämän alusta lähtien.

Hän arvelee, että lapsesta lähtien nautittu hyvä ravinto on antanut vahvan pohjan terveelle elämälle.

– Meillä on aina syöty terveellisesti. Lapsuudessani äiti tuki luomuruokaa pöydässä, vaikka silloin vaihtoehtoja ei ollut hirveästi vielä tarjolla, jos verrataan asiaa tähän päivään.

Ei koskaan särkylääkkeitä

Tahkola ei ole ottanut elämänsä aikana edes särkylääkkeitä. Ei ensimmäistäkään. Monet kanssaeläjät sen sijaan turvautuvat kipulääkkeisiin turhankin helposti.

– Ei minulla ole koskaan edes pää kipeä, joten mihin tarvitsisin kipulääkettä? Jos joku haluaa laskea hampaiden paikkausten yhteydessä annetun puudutuksen, niin silloin olen saanut kipua lievittävää lääkitystä, mutta perinteisiä tabletteja en ole syönyt ikinä.

Hän uskoo, että myös elämäntavoilla on suuri vaikutus hyvään terveyteen.

– Olen ulkona todella paljon. Olen oppinut liikunnallisen elämäntyylin. Pyöräilen kesät sekä talvet, hiihdän, lumikenkäilen ja rämmin muutenkin lumen keskellä.

Oululaisen mielestä sää säikyttää turhaan ihmisiä.

– Suomen luonto mahtava. Vietän puolet elämästäni pakastimessa – eli ulkona. Itse tykkään kylmästä. Juuri nyt eletään täällä Pohjois-Suomessa ihmisen parasta aikaa. Pakkasta on 10–20 asteen välillä. Kun menee yli 30 pakkasasteen, niin pitää alkaa pukeutumaan lämpimämmin.


Lapsuuden puhdas ruoka

Hänen mukaansa suomalaiset voisivat edistää hyvinvointiaan monella eri tavalla.

– Jos ihmiset kävelisivät ja pyöräilisivät enemmän töihin tai kauppareissuille, sekin edistäisi hyvinvointia. Sillä olisi valtava merkitys kansanterveyteen ja –talouteen sekä myös kaupunkien viihtyvyyteen.

Tahkolalla on sisaruksia, mutta ihan samaa sairastamatonta elämää he eivät ole päässeet nauttimaan.

– Perheemme nuorimmaisesta voisi sanoa, että hän on erityisen vähän sairastellut, mutta kaksi muuta taitavat olla normaalisti sairastavia.

Pekan Arja-äiti kertoo tehneensä lapsille mahdollisimman usein lisäaineetonta ruokaa.

– Sieltä on voinut tulla jotakin oppia, mutta kyllä Pekka on sen jälkeen itse pitänyt ruokavaliostaan huolta. Koulustakaan hänen ei tarvinnut olla pois, kun sai olla terveenä, äiti sanoo.

Oululainen ei tupakoi, eikä juuri käytä alkoholia.

Ainoa sairauslomapäivä

– Minun ei ole koskaan tarvinnut juoda alkoholia niin paljon, että siitä olisi tullut krapula, vaikken absolutisti olekaan. Myönnän kyllä, että syön paljon suklaata ja jäätelöä.

Terveyden perikuvalla on monta rautaa tulessa.

Yksi työ hänellä on toimia hotelli Iso-Syötteen maastopyöräoppaana.

Tahkola onkin melkoinen kultakimpale työnantajalle, sillä hän on elämässään viettänyt yhden päivän sairauslomalla.

– Nuorempana ajoin pyörällä auton kanssa kolarin. Seuraavana päivänä oli sen verran kipeä olo, että ei kannattanut mennä töihin.

Pekka Tahkolan 4 vinkkiä terveeseen elämään

1. Kulje aina matka kävellen tai pyörällä, kun siihen on mahdollisuus.

2. Ulkoile. Suomessa on käsittämättömän kaunis luonto. Luonto tarjoaa meille mahtavia elämyksiä ja liikkumismahdollisuuksia. Ja se on usein myös ilmaista.

3. Älä yritä steriloida elämääsi turhaan. Pöpöjä on turha pelätä liikaa, perushygienia riittää. Älä kääri itseäsi äläkä lapsiasi kuplamuoviin.

4. Älä stressaa liikaa asioista, mutta pieni stressi voi olla hyvästä, jos siihen osaa suhtautua oikein.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ehdokkaat joutuivat koville Ressun lukion vaalipaneelissa
   Politiikka
  3. Åmselen kolmoismurhaaja Valjakkala taas epäiltynä rikoksista – poliisi vaati vangittavaksi, oikeus hylkäsi vaatimuksen
   Kotimaa
  4. Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”
   SM-liiga
  5. Suomalainen Hans, 54, löysi rinnalleen filippiiniläisen Sandran, 31: ”Kun täytin 50, ajattelin, että olen lopun elämääni sinkku”
   Seksi & Parisuhde
  6. Jarkko löysi kirpputorilta aarteen pilkkahintaan – asiantuntija täräyttää tiskiin todellisen hinnan
   Asuminen
  7. Matti Nykänen ei saa tavata lapsenlapsiaan – asiantuntija kertoo näkemyksensä surullisen yleiseen ilmiöön: ”Isovanhempi ei ole perheessä ykkönen”
   Viihde
  8. Kanerva: painostus hävittäjähankinnoissa vähintään yhtä kovaa kuin 1990-luvulla – ”Olen kuullut värikkäitä puheenvuoroja”
   Politiikka
  9. Remonttien kotimyynti kuriin, vaatii Kuluttajaliitto – ”Arkiongelma, joka voi viedä vararikkoon”
   Oma raha
  10. Tunti sitten
  11. Suomen junailema huippukokous kuivumassa kasaan – Ulkoministeriö: ”Kutsuja kannattaa lähettää sitten, kun niihin vastataan myönteisesti”
   Politiikka
  12. Äkillisesti leikkaukseen joutuneen Mari Ederin suunnitelmista tihkui tietoa – kilpailee maastohiihdon SM-kisoissa jo ensi viikolla
   Maastohiihto
  13. Näytä lisää