Laihdutus

Haluatko tietää, mitä oikeasti painat? 6 asiaa, jotka vaikuttavat yllättävän paljon puntarin lukemaan

Julkaistu:

Painonhallinta
Paino voi vaihdella monesta syystä yhden vuorokauden aikana.
Nämä kuvaparit ovat yksi osoitus siitä, että paino ei kerro kaikkea. Painon seuraamisella voi silti olla hyviäkin puolia.

– Jatkuva tarkkailu on hyvä psykologinen keino estää painon nousu. Monihan ei mene vaa’alle , kun paino lähtee nousuun. Mieli suojelee: luullaan painettavan 80, mutta kun punnitaan, on lähemmäs 100, sanoi ravitsemusterapeutti Anette Palssa jutussamme.

Jos olet kiinnostunut monitoroimaan painoasi, muutama asia kannattaa pitää mielessä.

1. Syömiset

Yhden päivän aikana syöty ruoka voi näkyä yllättävän paljon painossa, kerroimme tässä jutussa. Esimerkiksi hiilihydraatit voivat sitoa nestettä kehoon, mikä nostaa painolukemaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Se, miten ja milloin itsesi punnitset

Ajankohta, ylläsi olevat vaatteet ja painon jakautuminen vaa’alla vaikuttavat kaikki puntarin näyttämään numeroon, WebMed-sivustolla muistutetaan. Puntarille kannattaa mennä aina samanlaisissa vermeissä ja samaan aikaan päivästä, jotta lukemat ovat vertailukelpoisia.

3. Vaaka

Puntareissa on eroja, joten omat lukemat on viisainta tsekata aina samasta välineestä. Digitaaliset vaa’at ovat yleensä tarkimpia.

4. Hikoilu

Jos kiskaiset kovan treenin, jonka aikana hikoilet runsaasti, paino voi notkahtaa.

5. Juot runsaasti tai hyvin vähän

Iso määrä vettä näkyy puntarissa, samoin niukka nesteen nauttiminen. Nestettä voi hävitä varsin reippaasti päivän tai yön aikana. Toisin sanoen syy siihen, miksi saatat painaa aamulla vähemmän kuin illalla johtuu juuri siitä, että kropassasi on yön jäljiltä nestevajausta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

6. Vessakäynnit

Jos syöt muhkeasti, mutta suolisto ei toimi kunnolla, vaaka voi näyttää isompaa lukemaa.

Tiedätkö oman ”ihannepainosi”? Tästä jutusta löytyy vinkkejä sen löytämiseen. Se, että painosi junnaa itsepäisesti samassa lukemassa, saattaa kertoa siitä, että olet jo itsellesi ihanteellisimmassa painossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt