Haluatko eroon jenkkakahvoista? Yksinkertainen liike päihittää monta muuta

Julkaistu:

Keskivartalotreeni
Liika energiansaanti kerryttää kiloja joka puolelle kehoa.
Se sitkeä vyötärörasva, tuttavallisemmin jenkkakahvat. Miksi ihmeessä laardia kerääntyy juuri vyötäisille? Elämäntapavalmentaja Liina Sieversin mukaan syitä voi ensisijaisesti hakea omista elintavoista. Etenkin stressi ja huonosti nukutut yöt voivat heittää hyvinvoinnin raiteiltaan.

– Yleensä stressaantunut ihminen nukkuu huonosti ja hakee sen vuoksi helposti lisäenergiaa suklaasta, karkeista ja muusta sokerista. Väsyneenä sokerisiin ja rasvaisiin herkkuihin sortuu helpommin.

Huonot tavat ruokkivat toisiaan, jolloin ongelmat kasvavat entisestään.

– Liika energiansaanti kerryttää kiloja tasaisesti ympäri kehoa, myös vyötärölle ja jenkkakahvoihin.

Tehoja kiertoliikkeillä

Omia elämäntapoja on viisainta muuttaa yksi asia kerrallaan. Ensimmäinen askel voi olla vaikka se, että alat nukkua riittävästi. Liikunnan ja keskivartaloa kuormittavien liikkeiden lisääminen voi olla toinen steppi.

– Rasva palaa tasaisesti ympäri kehoa, eikä siihen pysty yhdellä superliikkeellä vaikuttamaan, Sievers muistuttaa.

Jotkut liikkeet ovat kuitenkin tehokkaimpia kuin toiset. Erityisesti kiertoliikkeet purevat keskivartaloon. Lantio pysyy niissä paikoillaan ja ylävartalo kiertää.

– Kiertoja voi tehdä vaikka seisten vaikka käsipainon tai kahvakuulan kanssa. Mitä kaapista nyt sattuu löytymään.

Yksi teholiike on kiertoliike tangolla. Siinä työhön pääsee vatsalihasten ohella koko ylävartalo.

Tee kiertoliike tangolla näin:

1. Seiso pienessä haara-asennossa. Ota tangon toinen pää käsiisi ja nosta se rinnan korkeudelle.


2. Lähde viemään tankoa yläkautta sivulle ja laske se noin polven korkeudelle. Tässä vaiheessa voit joustaa hieman polvistasi.3. Heitä tanko yläkautta puolikaarena toiselle puolelle. Tee heittoliike suorin käsin. Hengitä uloskierron aikana.


Anna jalkojen liikkua liikkeen mukana vartalon liikettä myötäillen. Panosta painomäärän sijaan oikeaan suoritustekniikkaan.

Vatsatreenejä voi tehdä 2–3 kertaa viikossa, 10–15 toistoa kerrallaan. Myös erilaisia liikkeitä yhdistävä liikepatterit ovat hyödyllisiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt