”Juuson ja Peltsin” Juuso Myllyrinne laihtui 15 kiloa – paino putosi suosikkijuontajan itse keksimällä kikalla - Laihdutus - Ilta-Sanomat

”Juuson ja Peltsin” Juuso Myllyrinne laihtui 15 kiloa – paino putosi suosikkijuontajan itse keksimällä kikalla

Takavuosien suosikkijuontaja sai painonsa kuriin, kun jojoilu vaihtui ruokapäiväkirjaan.

ENNEN Kiloja kertyi Myllyrinteelle etenkin Amerikan-vuosina.

5.1.2018 19:00

Jatkuvaa jojoilua. Aina uusi tiukka laihdutuskuuri, jonka jälkeen tapahtui repsahdus. Lopputulemana paino oli korkeammalla kuin aloittaessa. Tämä on väläys juontajana tutuksi tulleen Juuso Myllyrinteen, 38, laihdutushistoriasta.

Yhdysvaltoihin muutto kymmenisen vuotta sitten oli erityisen kinkkistä aikaa. Myllyrinteen paino hinautui ylöspäin vuosi vuodelta. Hän alkoi pähkäillä, miten laihdutuksesta voisi tehdä helpompaa. Kalorien laskeminen tuntui hankalalta, joten jotain erilaista oli pakko keksiä.

Myllyrinne intoutui kehittämään menetelmän, jossa ei edes pidä olla tiukka vaan armollinen.

– Ryhdyin seuraamaan, mitä syön, jotta saisin siitä kokonaiskuvan. Kirjasin excel-taulukkoon aamupalat, lounaat ja illalliset ja annoin niille arvosanat asteikolla hyvä tai huono. Jos yhdestä päivästä tuli huono, tsemppasin seuraavana, Myllyrinne sanoo.

Hyvän Myllyrinne määritteli ruokavalioksi, jota hän halusi noudattaa.

– Yritän välttää leipää ja tyhjiä hiilareita, syödä paljon kasviksia ja mahdollisimman hyvälaatuista lihaa.

Yksinkertainen kikka toimi. Myllyrinteen paino on pudonnut viime kesästä 15 kiloa. Se näkyy parempana olona ja unen laatuna.

Hyvä, paha sovellus

Eipä aikaakaan, kun sukulaiset ja tuttavat alkoivat udella kaventuneen Myllyrinteen laihdutusniksejä. Digimarkkinoinnin parissa työskentelevällä Myllyrinteellä välähti: hän päätti tehdä metodistaan kaikille ilmaisen sovelluksen. Se sai nimen Goodorbad.

Sovellus on kuin simppeli ruokapäiväkirja. Siihen voi kirjata – ja halutessaan myös kuvata – kaikki ateriat, antaa niille arvosanat sekä seurata omia syömisiään viikko- ja kuukausitasolla.

– Monelle ruokien punnitseminen ja kaloreiden tarkkailu voi olla liian vaikeaa. Sovellus on yksinkertainen ja sopii kaikkiin ruokavalioihin. Kun kaverini alkoivat käyttää sitä, huomasin, miten erilaisia tapoja on laihduttaa.

Sovelluksen käyttäjät voivat seurata toisiaan, keskustella aterioista ja jakaa vinkkejä. Tämä voi luoda joillekin tarpeellista ryhmäpainetta.

NYT Juuso Myllyrinne nyt. Pudonneet kilot näkyvät kaventuneina poskina.

”Olisi kiva painaa sen verran kuin lukiossa”

Monen laihduttajan kompastuskiviä ovat esimerkiksi työhön liittyvät tilaisuudet. Niin myös Myllyrinteelle.

– Työdinnerit ja matkat näkyvät heti painossa. Jos on vaikka jossain seminaarissa, tarjoiluihin ei ole mahdollista vaikuttaa. Pitää syödä sitä, mitä tarjotaan.

Reissuissa ja niiden jälkeen Myllyrinne ei enää mieti ”repsahtaneensa” vaan turvautuu kehittämäänsä ruokapäivyriin. Samoin joulun ja muiden pyhien tienoilla.

– Olen tehnyt itseni kanssa sopimuksen siitä, että saan herkutella, kunhan laitan ateriani appsiin niin, että vaimo ja kaverit näkevät ne.

Myllyrinne aikoo kirjata ateriansa niin kauan kuin se tuntuu hyödylliseltä. Muulla ei yksinkertaistetusti ole väliä kuin sillä, että hyviä aterioita tulee enemmän kuin huonoja.

– En ole missään määrin ihannepainossani, työ on kesken. Olisi kiva painaa sen verran kuin lukion kolmannella.

Juuso Myllyrinne muistetaan parhaiten Radio Mafian ja YleX:n suosikkijuontajana 2000-luvun taitteesta Mikko ”Peltsi” Peltolan juontajaparina sekä myöhemmin Tuomas & Juuso Experience -ohjelmasta, jota Myllyrinne luotsasi yhdessä Tuomas Enbusken kanssa. Viime vuodet kauppakorkeakoulun käynyt ex-juontaja on työskennellyt markkinointi- ja digialalla.

Laihdutusta tukevia sovelluksia on tarjolla eri tarpeisiin. Millainen sopisi sinulle? Lue taannoinen juttumme, jossa asiantuntija vertaili kolme erilaisille laihduttajille tarkoitettua sovellusta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?