Timmi mimmi: ”Suhteemme voi paremmin kuin koskaan” - Näin elämäntapamuutos vaikuttaa parisuhteeseen!

Timmi mimmi pohtii uusimmassa bloggauksessaan, miten elämäntapamuutos vaikuttaa parisuhteeseen.

2.2.2015 19:19

Viime perjantaina kerroin miehelleni, että minulta on lähtenyt kahdessa viikossa ympärysmittaa 12 senttiä. Hän halasi ja onnitteli, että olin lähempänä tavoitettani. Hän puolestaan laittoi viestin salilta: penkistä nousi sata kiloa. Hihkuin onnesta hänen puolestaan.

Puhuin mieheni kanssa, miten suhteemme on muuttunut elämäntapamuutokseni myötä. Olen kuulemma iloisempi ja pirteämpi. Touhuamme ja juttelemme yhdessä enemmän. Seksikin on energisempää. Se on totta. Jaksan taas nauraa maha kippurassa hänen jutuilleen ja työpäivän jälkeen keskityn kohtaamaan kumppanini. Tunnen itseni itsevarmemmaksi, seksikkäämmäksi ja naisellisemmaksi kehon kiinteytyessä ja ryhdistyessä.

Kuntoilusta on tullut yhteinen harrastuksemme. Aloitimme sulkapallon pelaamisen. Käymme lenkillä juttelemassa. Salilla kannustamme toisiamme. Mietimme yhdessä uusia, terveellisiä ruokia. Kerromme tavoitteistamme ja jaamme tuloksiamme.

Mieheni kommentoi, että on kivaa, kun toista aina aidosti kiinnostaa kertoa kokemuksiaan ja niihin osaa eläytyä ja voimme jakaa toisillemme vinkkejä. Suhteemme voi paremmin kuin koskaan emmekä ole ennen olleet näin läheisiä. Mutta voiko toisen tekemä elämäntapamuutos vaikuttaa suhteeseen kielteisesti? Entä jos toinen kuluttaa illat lenkkipolulla ja toinen sohvalla?

Miten parisuhde voi?

Väestöliiton psykoterapeutti Maaret Kallio kehottaa pohtimaan, millainen parisuhde on ylipäätään. Toisen tekemä elämäntapamuutos ei vaikuta suhteeseen kielteisesti, jos suhteessa on kaksi ihmistä, jotka tulevat toimeen itsensä kanssa. Elämäntapamuutos voi kuitenkin aiheuttaa kumppanissa myönteistä kateutta.

- Tämä tarkoittaa sitä, että kumppani iloitsee elämäntapamuutoksen tehneen saavutuksista ja innostuu itsekin tekemään jotain hyvinvointinsa eteen. Tällöin muutos on myönteinen, yhdistävä asia ja kohottaa molempien oloa, Maaret kertoo.

Jos taas suhde ei voi hyvin tai toinen osapuoli ei ole sinut itsensä kanssa, voi elämäntapamuutos aiheuttaa ongelmia suhteeseen.

- Toinen saattaa kokea muutoksen uhkana ja tuntea olonsa epävarmaksi. Lähteekö treenattu kumppani nyt lätkimään suhteesta vai onko hänellä joku toinen?

Jos puoliso huitelee salilla ja lenkkipolulla suurimman osan vapaa-ajastaan välittämättä kumppanistaan tai jakamatta muutosta yhdessä hänen kanssaan, tilanne voi polarisoitua.

- Toinen uhmakkaasti pysyy kotona, kun toinen uhmakkaasti päättää lähteä salille.

Tärkeintä tällaisessa tilanteessa on vetää happea, pysähtyä ja tarkastella, mitä pinnan alla liikkuu, puhua kumppanille ajatuksistaan ja löytää yhteys.

- On äärimmäisen tärkeää, ettei kumpikaan koe jäävänsä suhteessa tunteidensa kanssa yksin. Kumppania ja hänen kiinnostuksenkohteitaan pitää kunnioittaa ja osoittaa mielenkiintoa toisen tavoitteita kohtaan, Maaret painottaa.

Maaret haluaa lopuksi huomauttaa, että suhde voi paremmin, jos kumppanit eivät koko ajan kyöhnää toisissaan.

- Suhteessa pitää olla kaksi selkeää yksilöä, jotka kantavat yhdessä vastuuta parisuhteestaan. Mutta on hyvä, jos molemmat ottavat vastuuta omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan.

Maaretin sanoista viisastuneena päätän, että hommaan jonkun ihan ikioman viikoittaisen harrastuksen, jolloin voin keskittyä omaan hyvinvointiini. Alan heti selata tankotanssi- ja burleskitanssitunteja. Lukiessani tuntikuvauksia naureskelen, että tuskinpa miehenikään panee vastaan, jos opettelen hieman tasselien pyöritystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?