Näin jäät koukkuun vatsalihastreeniin - katso 4 parasta liikettä

On kovin harmillista, että vatsalihakset, nuo keskivartalon tärkeät ryhtitekijät, ovat niin nihkeät treenattavat. Niiden vahvistamisesta voi kuitenkin tehdä hauskaa.

13.5.2014 11:33

Ikävä tosiasia: erityisesti äitien vatsalihakset ovat usein huonossa kunnossa. Raskaus ja synnytys lievästi sanottuna tuhoavat sen, mitä on ehkä joskus ollut, ja vatsalihasten takaisin hankkiminen tuntuu vuorikiipeilyä vastaavalta suoritukselta.

Lisäksi sen kerran, kun vatsalihaksiin päättää kotona panostaa, ei ehdi kuin pistää makuulle lattialle ja saa jo vastailla kysymyksiin ”Äiti, mitä sä teet?” ”Äiti, miksi sä näytät noin hassulta?” Äiti, miten sä et pääse lattialta ylös?”

Tämän voi välttää treenaamalla ryhmäliikuntatunnilla. Lähes jokaisella kuntosalilla on jonkinlainen vatsalihasliikkeisiin keskittynyt tunti. Tai oikeammin puoli tuntia, mistä luojalle kiitos.

Jos kuntosali ei kiinnosta, perusta kavereiden kanssa kuntopiiri ja tehkää liikkeet yhdessä. Kun jytä soi ja vieressä puhisee muitakin samassa tilanteessa olevia, syntyy niin sanottu tekemisen meininki. Vatsalihasliikkeiden inhottavat puolet unohtuvat, tilalle vaihtuu into. Jaksan vielä! Hyvä biisi! Vitsit, mä vedän hyvin!

Kotona viiden minuutin ähinä on saavutus, ryhmässä puoli tuntia kuluu yhdessä hujauksessa. Ajattele, puoli tuntia vatsalihasliikkeitä!

Seuraavilla kerroilla homma sujuu aina vähän paremmin ja paremmin, ja yhtäkkiä ne löytyvät: vatsalihakset, minun omani! Entisestä inhokista on tullut suurin suosikki.

Ihan parhaat vatsalihasliikkeet, top 4

  1. Ylävartalon kierto V-asennossa (lisänä painot)

Tehokas keskivartalon koordinaatiotakin kehittävä liike, jolla saa nopeasti tuloksia aikaan. Ensimmäinen kerta on tappava, mutta kyllä se siitä iloksi muuttuu.

2. Linkkuveitsi

Voit muuttaa tätäkin liikettä vaativammaksi ottamalla painot mukaan, kun lihakset kehittyvät.

Linkkuveitsessä noustaa ylös saakka ja lasketaan alas.

3. Lankutus

Tämän kevään hitti vahvistaa myös selkälihaksia.

Lankutusasennossa pitää olla tarkkana, että selkä on suorana eikä peppu nouse ylös.

4. Lantion nosto jalat ylhäällä

Tehokkuutta saat lisää laskemalla jalat noston jälkeen vaakasuoraan ja nostamalla taas ylös.

Kuntokuurin tilannekartoitus:

Paino: 65,9 kg – wuhuu! (65-lukemaa ei ole meillä aikoihin näkynyt.) Vyötärönympärys: 83 cm (-2 cm viime viikosta) Viikon oivallus: Aamuisin on vaikea nousta liikkumaan, edelleen. Silloin kannattaa edetä pienin askelin: nousen nyt ylös ja istun hetken sohvalla. Puen vain vaatteet, en välttämättä lähde mihinkään. Jos nyt kuitenkin käväisisin ulkona. Loppujen lopuksi aamutreeni on suoritettu. Jos taas silmät auki saatuasi ajattelet juoksevasi puolen tunnin kuluttua metsässä, suljet ne takuuvarmasti uudelleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?