Akupunktio lupaa karistaa kilot – tässäkö pysyvä keino painonpudotukseen?

Briteissä kohistaan uudesta akupunktioon perustuvasta laihdutusmenetelmästä, jonka luvataan karistavan kilot pysyvästi.

Kirjailija Jessica Ortner käsittelee kirjassaan The Tapping Solution for Weight Loss and Body Confidence, miten akupunktiolla voidaan karistaa kiloja.

Akupunktiopisteitä eli akupisteitä on kehossamme yli 350 ja Ortnerin mukaan pelkkä kasvojen ja vartalon akupisteiden painelu hillitsee ruokahaluja ja auttaa laihduttamisessa.

Karista jopa seitsemän kiloa kuukaudessa

The Daily Mailin mukaan tutkijat ovat selvittäneet jo 70-luvulla, kuinka stressiä ja ahdistusta voidaan lieventää akupisteiden painelulla.

Ortnerin kehittämän laihdutusmenetelmän periaate on sama. 89 naista testasi menetelmää kahdeksan viikon ajan ja paineli päivittäin akupisteitä ympäri kehoaan noin 15 minuutin ajan.

Jokainen nainen laihtui kahdeksan viikon aikana noin seitsemän kiloa. Yhtään kiloa ei ollut kertynyt takaisin, kun naiset punnittiin kuusi kuukautta myöhemmin.

Ortnerin menetelmässä kiloja ei karisteta pikavauhtia, vaan paino alkaa pudota vasta ensimmäisten parin viikon jälkeen.

Näin se toimii

Jessica Ortnerin mukaan kehon kahdeksan tärkeintä akupistettä sijaitsevat kulmaluulla, silmäkulmassa, silmän alla, nenän alla, leuassa, solisluussa, kainalon alla ja ohimoilla.

Kirjailija kehottaa, että jokaista pistettä tulisi painella seitsemän kertaa ja koko keho käydään läpi noin 15 minuutin ajan.

Katso Jessica Ortnerin opastusvideo oikeiden akupisteiden löytämiseen:

Oletko jo kokeillut menetelmää? Karisivatko kilot?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?