Urpilaisen haastaja alkoi juoda paljon vettä - laihtui 14 kiloa

Julkaistu:

Laihdutus
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne uskoo, että hänen useiden kilojen painonpudotuksensa on runsaan vedenjuonnin ansiota.
Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen haastajaksi demareiden puheenjohtajakilvassa povattu Rinne kertoi viikonlopun Helsingin Sanomien haastattelussa pudottaneensa 14 kiloa painoa alkamalla juoda paljon vettä.

- Tein viime vuoden alussa ratkaisun, että alan juomaan päivittäin vettä. Se on vaihdellut kahdesta litrasta neljään litraan vähän päivittäin, hän kertoo IS:lle.

Hän kertoo ottaneensa "vesikuurin aikana" erilaisia suoloja sisältäviä tabletteja, jottei elimistön suolatasapaino häiriintyisi runsaasta vedenjuonnista huolimatta.

Emäntä hoiti jotain sellaisia pillereitä, joita piti ottaa aina silloin tällöin, jotka liittyivät siihen, että elimistön suolat säilyvät.

Rinne kertoo, ettei vuoden aikana juurikaan muuttanut muuten ruokavaliotaan.

- Olen mielestäni aina syönyt aika terveellisesti. Syön paljon kasviksia ja kalaa, kanaa sekä punaista lihaakin kyllä. Tasaisesti kaikkea. Ei voi sanoa, että olisin tehnyt mitään ruokailuun liittyvää muutosta, hän kertoo.

- Tuntuu ainakin, että vesi on ollut se päällimmäinen tekijä, mikä on auttanut laihtumaan, hän pohdiskelee.Rinne muistuttaa, ettei hän laihtunut yhtäkkiä, vaan kyseessä on ollut koko vuoden kestänyt projekti.

- Itse asiassa tuli jouluna taas muutama kilo lisää, Rinne myöntää ja sanoo juovansa edelleen vettä aika paljon päivittäin ja enemmän kuin ennen.

Professori:
Ei oikotie onneenHelsingin yliopiston ravitsemustieteen professori, elintarviketieteiden tohtori Mikael Fogelholm sanoo, ettei runsaalla vedenjuonnilla ole elimistön aineenvaihduntaa kiihdyttävää vaikutusta, eikä se ole "oikotie onneen" laihdutuksessa.

Hän arvelee, että vettä juomalla voi laihtua siinä tapauksessa, jos korvaa esimerkiksi päivittäisten kaloripitoisten juomien nauttimisen runsaalla vedenjuonnilla.

- Jos joka päivä juo muuten puoli litraa limua, niin vähemmän energiaa siitä tulee, jos juo pelkkää vettä. Puolessa litrassa limua on kymmenen grammaa sokeria per desi eli puolesta litrasta limua tulee 50 grammaa sokeria, hän sanoo.

Fogelholmin mukaan runsas päivittäinen vedenjuonti ei ole hengenvaarallista, ellei sitä juo kymmentä litraa päivässä.

Hän selittää, että kun ihminen juo runsaasti vettä, ja vesi imeytyy verenkiertoon, elimistön suolapitoisuus laimenee.

- Esimerkiksi natrium, joka on yksi tärkeimpiä elektrolyyttejä veressä, sen määrä laimenee. Ja tämä aiheuttaa itse asiassa elimistössä sen, että janon tunne vähenee ja elimistö vain lisää virtsan eritystä, koska se haluaa tasoittaa suolapitoisuuden takaisin normaaliksi, hän selventää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt