Näin laihdutuslääke toimii oikeasti - tästä ruoasta kaameat sivuvaikutukset

Julkaistu:

Laihis
Apteekista saa reseptivapaasti lääkeainetta, joka auttaa oikeasti laihduttamisessa. Sen sivuvaikutukset ovat tosin hyvin ikäviä.
Tiesin heti, että nyt töppäsin. Sorruin rasvaiseen ruokaan. Minulla oli muka kiire, ja marssin hampurilaisravintolaan, vaikka viereisestä kahvilasta olisi saanut samaan hintaan salaattiannoksen.

Keikka hampurilaisravintolaan oli monella tavalla typerä. Se ei ole laihduttajan paikka ylipäätään, mutta vielä vähemmän sinne kannattaa mennä miehen, joka on aloittanut juuri Orlistat Sandoz -kuurin.

Orlistat Sandozin vaikuttava aine on orlistaatti. Kyseinen orlistaatti myllää ruoansulatuselimistössäsi ja estää osan aterioissa olevasta rasvasta imeytymästä.

Tämä imeytymätön rasva poistuu elimistöstäsi ulosteen mukana. Syömäni hampurilaisannos näkikin päivänvalon uudelleen hyvin pikaisesti.

Vielä pari vuotta sitten Orlistat Sandozia sai vain lääkärin reseptillä. Itsekin vierailin tuolloin työterveyslääkärillä, joka laski painoindeksini ja antoi asiallisia neuvoja lääkkeen käytöstä. Nyt Orlistatia saa suoraan apteekin hyllyltä.

Tuoteselosteessa lukee, että ennen lääkkeen ostamista sen käytöstä tulisi keskustella farmaseutin kanssa. Pitäisi ainakin varmistaa, että painoindeksisi on yli 28. Muuten lääkettä ei saisi myydä. Itse kävelen kuitenkin hyllylle, valitsen kahdesta pakkauskoosta ja maksan ostokseni. Ketään ei kiinnosta.

Ehkä olisi hyvä kiinnostaa. Orlistat ei nimittäin ole mikään ihmelääke, jolla pullukka saadaan rantakuntoon muutamassa kuukaudessa.


Orlistatia tulee käyttää vähäkalorisen ja vähärasvaisen ruokavalion yhteydessä. Myös liikuntaa tulee lisätä. Onnistunut painonhallinta perustuu elämäntapamuutoksiin, ei Orlistatin syömiseen.

Mutta lääke voi olla hyvänä tukena muutoksen ensi metreillä. Mikäli ruokavaliosi lipsuu takaisin rasvaiseen suuntaan, orlistaatti kyllä muistuttaa törttöilystä.

Lääkkeen haittavaikutuksia ovat ilmavaivat, rasvaiset tahrat, äkillinen tai lisääntynyt suolen toiminta ja löysät ulosteet. Yliherkkyysreaktiot ovat myös täysin mahdollisia sivuvaikutuksia. Tosin jos syöt vähärasvaista ruokaa, haittavaikutukset pysyvät poissa.

Orlistat-kuurini eteni lopulta hyvin. Muutama wc-keikka opetti mitä saan syödä, ja mitä en. Ruokavalioni korjaantui lähes itsestään. Onnistuin innostamaan itseni myös liikkeelle. Ei mitään kummallista, mutta kävelylenkkejä kolme kertaa viikossa. Näin alkuun.

Melkein pystyin uskomaan lääkepurkin mainostekstiä: jokaista pudottamaasi kiloa kohden Orlistat auttaa pudottamaan vielä yhden extrakilon.Jäin kuitenkin miettimään, olisiko lopputulos ollut sama, jos olisin vain yksinkertaisesti muuttanut ruokailutottumuksia ja lisännyt liikunnan määrää. Niinkin olisin taatusti laihtunut ilman tätä sangen kallista lääkettäkin.

Toisaalta lääkkeen shokkivaikutus oli hyvin tehokas. Aiemmin saatoin huijata itseäni. Söin vain yhden hampurilaisen, mitä se nyt muka haittaa? Jos olet orlistaattikuurilla, se haittaa.

+ Tehokas painonpudottaja.

+ Saa apteekista ilman reseptiä.

– Haittavaikutuksina muun muassa ilmavaivat ja lisääntynyt suolen toiminta.

– Kallis.

Ilta-Sanomat julkaisee tammikuun ajan joka päivä verkossa kuntoiluun, hyvään oloon ja laihdutukseen liittyviä juttuja. Annamme myös kevyitä ruokaohjeita. Lisäksi toimittaja Seppo Varjus testaa ja pitää päiväkirjaa Kekkos-dieetistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt