Jutta Gustafsberg muistuttaa: Tämä on väärä aika miettiä dieettiä

Herttuatar Catherine palautui nopeasti entisiin mittoihinsa synnytyksen jälkeen. Kaikille ei kuitenkaan käy niin. Lue Jutta Gustafsbergin neuvot timmiin kuntoon!

4.9.2013 11:29 | Päivitetty 4.9.2013 11:51

Terveysvalmentaja Jutta Gustafsberg, 40, myöntää, että raskauskilot voivat lähteä kuin itsestään, jos niitä ei ole edes ehtinyt juuri kertyä. Imettäminen ja arkirutiinit palauttavat kropan nopeasti normaaleihin mittoihin.

Jutta itse on kymmenvuotiaan Max-pojan äiti. Aikoinaan hänelle tuli raskauskiloja noin 18. Ne lähtivät imettämällä ja liikunnalla. Hän aloitti pian synnytyksen jälkeen saliharjoittelun ja teki lenkkejä rattaiden kanssa.

- Kyllä raskaus on vähän myös naisten tekosyy jäädä pullamössökuntoon, Jutta sanoo.

Hänen mukaansa tapaukset, joissa nainen ei pysty lainkaan harrastamaan liikuntaa synnytyksen jälkeen, ovat äärimmäisen harvinaisia.

- Kun katsoo maailman huipulla olevia fitness-kilpailijoita, heillä voi olla useitakin lapsia, mutta kenestäkään ei ikipäivänä voisi kuvitella, että he ovat synnyttäneet.

Jutta suhtautuu kuitenkin varauksella tuoreiden äitien nopeaan painonpudottamiseen.

- Totta kai terveellinen ruokavalio on mahtava juttu, mutta lapsi on pieni niin vähän aikaa, että siitä ajasta pitää nauttia. Kyllä kroppa sitten tiivistyy.

Jutta muistuttaa, että kaikki on kiinni siitä, kuinka nainen elää raskausajan. Painonhallintaan pitäisi kiinnittää huomiota jo raskauden aikana.

- Jos odottaessa lihottaa itsensä hirveisiin mittoihin, lapsen syntymä on väärä aika miettiä dieettiä, hän painottaa.

Painoa voi Jutan mukaan alkaa pudottaa noin neljä kuukautta lapsen syntymän jälkeen.

- Se ei tarkoita, että voi neljä kuukautta syödä suklaata ja maata sohvalla. Totta kai liikunnan voi aloittaa aina aikaisemmin, mutta pitää olla järkevä. Jos dieettaa todella rajusti, maidon tulo vähenee, Jutta kertoo.

Raskaudessa venynyt vatsa palaa yleensä normaaleihin mittoihin, jos nainen pitää itsestään huolta.

- Moni sanoo, että mulla on tätä nahkaa, mutta olisiko nahan alla kuitenkin myös läskiä? Kun vastaa siihen rehellisesti, ongelma löytyy usein sieltä, Jutta sanoo. Kaisu Puranen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?