Kysely: Karppausbuumi on hiipumassa - Laihdutus - Ilta-Sanomat

Kysely: Karppausbuumi on hiipumassa

Lounasaterioita tarjoavat Fazer ja Sodexo vahvistavat, että karppausbuumi alkaa olla ohi.

23.8.2012 19:13 | Päivitetty 23.8.2012 19:20

Elintarvikekonserni Fazerin teettämän kyselyn suomalaisista vastaajista 42 prosenttia valitsee lounaansa maun perusteella.

Karppaamisen perusteella lounasvalinnan kertoo tekevän viisi prosenttia suomalaisvastaajista. Sekä Fazerista että ravintolapalveluita tuottavasta Sodexosta kerrotaan, että karppausbuumi vaikuttaa olevan hiipumassa.

- Karppaus näkyi meillä vielä vuosi sitten ruuan menekissä. Se vaikutti ihan selkeästi siihen, mitä lautaselle valittiin. Nyt se vaikuttaisi menekin perusteella hiipuvan, sanoo laatu- ja ympäristöpäällikkö Tiina Piilo Sodexosta.

Sama on huomattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa.

- Kaikkein kiihkein aika lienee ohi, arvioi erikoistutkija Merja Paturi.   Kasvisruoka pitää pintansa

Kasvisruoka vaikuttaa kiinnostavan yhä useampaa lounasruokailijaa. Vastaajista joka kolmas kertoo syövänsä kasvislounaan vähintään kerran viikossa. Kokonaan kasvisruokia välttelee vain 16 prosenttia vastaajista. Kyselyn mukaan kasvislounas on Suomessa hieman suositumpi kuin Ruotsissa tai Tanskassa.

Paturi arvioi, että ajoittainen kasvisruuan syöminen on yleistymässä. Jotta kotimainen kasvisten saantisuositus täyttyisi, pitäisi keskivertosuomalaisen lisätä kasvisten syömistä 100-150 grammaa päivässä.

- Kasvisruoka muutaman kerran viikossa auttaisi, Paturi sanoo.

Kyselyn vastaajista aiempaa enemmän kasviksia ylipäätään kertoo syövänsä 35 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?