Kysy seksistä: Haittaako, jos kondomi on pidempi kuin penis? - Kysy seksistä - Ilta-Sanomat

Kysy seksistä: Haittaako, jos kondomi on pidempi kuin penis?

Nuori mies kysyy, minkä pituinen kondomi sopii hänen penikseensä.

Kuvituskuva, kuvan henkilö ei liity juttuun.­

27.5.2017 21:15

Jos penis on noin 13 senttiä pitkä, voiko siinä käyttää 18 sentin kondomia?

Avuton

RFSU:n seksuaaliterapeutti vastaa

Voit käyttää 18 sentin kondomia, sillä ylimääräinen kondomin pituus jää rullalle peniksen juureen.

Hanki kondomipaketti, ja kokeile kondomin laittamista jäykistyneen peniksen päälle. Penikset ovat erilaisia eli kannattaa ostaa paria erilaista kondomia ja harjoitella niiden käyttöä esimerkiksi itsetyydytyksen aikana. Näin hallitset kondomin käytön sitten, kun sen käyttö on ajankohtaista.

Kondomipaketissa on yleensä kuvasarja ja ohje kondomin käytöstä, mutta tässä sinulle ohje sen lisäksi: Aseta kondomi jäykistyneen peniksen päälle. Pyöritä kondomia hieman auki nähdäksesi, että se tulee oikein päin. Vedä esinahka taakse, ja purista peukalolla ja etusormella ilma pois kondomin kärjestä. Rullaa kondomi jäykistyneen peniksen päälle ihan sen tyveen asti.

Kun olet saanut siemensyöksyn, vedä penis heti ulos ennen kuin erektio laskee. Pidä kiinni kondomista ulos vedettäessä, jotta kondomi ei luiskahda peniksen päältä pois. Varmista, että kondomi on ehjä ja hävitä se kuivajätteen mukana.

Askarruttaako sinua jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys? Lähetä täältä viesti asiantuntijallemme!

RFSU – muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa. Lue lisää: www.rfsu.com.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?