Kysy seksistä: Miksen saa emätinorgasmia yhdynnässä? - Kysy seksistä - Ilta-Sanomat

Kysy seksistä: Miksen saa emätinorgasmia yhdynnässä?

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.12.2016 21:58

Kolmikymppinen nainen pohtii, miksi orgasmi yhdynnässä ei onnistu.

Olen ollut seitsemän vuotta parisuhteessa saamatta kertaakaan emätinorgasmia yhdynnän aikana. Orgasmin saaminen onnistuu nyt vain käsin hieromalla. Mikä vika minussa on?

Toivoton

RFSU: n seksuaaliterapeutin vastaus:

Ei sinussa mitään vikaa ole; tilanne on naisille hyvin tavallinen, sillä suurin osa saa orgasmin parhaiten klitorista stimuloimalla. Jos haluat saada orgasmin yhdynnässä, suosittelen, ettei klitoriksen hyväilyä unohdeta myöskään yhdynnän aikana. Onko sillä loppujen lopuksi väliä, saatko orgasmin klitoriksen kautta vai emätinorgasmina? Eikö tärkeää ole se, että sinä saat nautintoa seksistä ja voit jakaa sen yhdessä kumppanisi kanssa? Orgasmin saantitapa ei määrittele sinua naisena.

Voit kokeilla, mikä vaikutus on stimulointigeelillä. Sen tarkoituksena on kasvattaa klitoriksen alueen verenkiertoa ja näin lisätä kiihottumista ja helpottaa laukeamista. On myös hyvä miettiä, millaisilla yhdyntäasennoilla saadaan klitoriksen alueelle painetta, tai missä yhdyntäasennoissa kumppani voi kiihottaa sitä käsin. Tähän voidaan myös käyttää apuna vibraattoria, jollaisen löytää myös päivittäistavarakaupasta.

Lähde siis kumppanisi kanssa etsimään uusia tapoja tuottaa orgasmi, unohtamatta sitä, että sinun orgasmisi vuoksi on tärkeää muistaa klitoriksen merkitys.

Askarruttaako sinua jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys? Lähetä täältäviesti asiantuntijallemme!

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa. Lue lisää: www.rfsu.com

Tuoreimmat osastosta