Kysy seksistä: Mieheni on ihana, mutta hyvin vanhanaikainen seksin saralla - Kysy seksistä - Ilta-Sanomat

Kysy seksistä: Mieheni on ihana, mutta hyvin vanhanaikainen seksin saralla

Kolmekymppinen nainen kaipaisi villimpää seksielämää, mutta aviomies on varsin varautunut seksin saralla.

Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

3.4.2016 19:44

Olen avioliitossa viidettä vuotta aivan ihanan miehen kanssa ja suhteemme on todella hyvä, kuin oppikirjaesimerkki hellästä, kunnioittavasta ja huumorintajuisesta suhteesta. Ongelmana on miehen hyvin konservatiivinen suhtautuminen seksiin. Hänellä on ollut ennen minua useampikin lyhyt suhde, mutta ymmärtääkseni seksi on aina ollut ns. tavallista. Itse olen edellisten kumppanieni kanssa kokeillut kaikenlaista, myös anaaliseksiä. Tämä(kin) olisi miehelleni kauhistus. Tyydynkö siis tavalliseen ihan mukavaan perusseksiin onnellisessa avioliitossa (laukean helposti kyllä!), kun suhde on muuten niin täydellinen. Eli kaikkea ei voi saada? Ja asiasta on kyllä puhuttu, mutta huomaan miehen epämukavan olon, kun aiheesta keskustelemme.

Tylsä seksielämä?

RFSU: n seksuaaliterapeutin vastaus:

Se, miten jokainen meistä suhtautuu seksiin, on aina henkilökohtaista. Asiaan voi vaikuttaa saamamme kasvatus lapsuudessa/perheen suhtautuminen seksuaalisuuteen ja seksiin, uskonnollinen tausta tms. asiat. Miehesi ajatukseen on vaikea vaikuttaa, mutta voit toki omalla asiallisella käytökselläsi vaikuttaa siihen, että tuot esiin asioiden olevan luonnollisia.

Jos miehen olo on epämukava, kun puhutte asiasta, niin saattaa olla, ettei hän siitä muidenkaan kanssa mielellään puhu? Vai olisiko hän kenties halukas työstämään asiaa esim. seksuaaliterapetin vastaanotolla? Siellä seksuaalianamneesin läpi käyminen toisi terapetille enemmän tietoa asiaan vaikuttavista asioista. Asioiden työstäminen voi auttaa tilanteessa, tai toisaalta hän voisi tuntea itsensä pakotetuksi tilanteeseen, jos hän ei ole siihen halukas. Eli vaikea sanoa, löytyisikö hyöty seksuaaliterapiasta. Voit toki kysyä onko hän halukas puhumaan asioista ulkopuolisen ihmisen kanssa.

Kun puhut miehen kanssa, niin vältä syyllistämistä sillä pahin vaikutus olisi varmasti se, että seksi loppuisi kokonaan. Toki sinun pitäisi myös saada kertoa sinun tarpeista, sillä suhteen seksissä olisi hyväksi jos kumpikin tulisi kuulluksi omine tarpeineen. Tilanne on vaikea, jos mies ei halua muutosta asiaan. Jos tilanne ei muutu jää sinulle vaihtoehdoksi pohtia, oletko sinä valmis tyytymään tilanteeseen? Vai tarvitsetko sinä enemmän? Mitä arvostat enemmän, hyvää suhdetta vai vaihtelevampaa seksiä?

Askarruttaako sinua jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys? Lähetä täältä viesti asiantuntijallemme!

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa. Lue lisää: www.rfsu.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?