RFSU Kysy seksistä: Haluaisin muuallakin kuin sängyssä, mutta kuinka teen aloitteen? - Kysy seksistä - Ilta-Sanomat

Kysy seksistä: Haluaisin muuallakin kuin sängyssä, mutta kuinka teen aloitteen?

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.7.2015 19:13

Mieleni minun tekevi - muuallakin kuin sängyssä. Kuinka kehtaan ehdottaa sitä poikaystävälleni?

Olen nuori naisenalku ja olen seurustellut 2 vuotta miehen kanssa. Tämä on ensimmäinen suhteeni ja hän on ensimmäinen jonka kanssa harrastin seksiä. Miehelläni on paljon enemmän kokemusta petihommista kuin minulla. Kysymykseni on, miten voisin tehdä aloitteen seksiin jossain muussa paikassa kuin sängyllä?

Olen ujo ja melko huono tekemään aloitetta seksiin muutenkin, mutta ajatus seksin harrastamisesta muualla kuin makuuhuoneessa kiehtoo kovasti. En vain tiedä, miten sen kertoisin kumppanilleni. Hän on kuulemma harrastanut seksiä erikoisemmissakin paikoissa, joten ajattelen että häntä ei kiinnosta enää kokeilla mitään erikoista.

Ujo, 20 v

RFSU:n seksuaaliterapeutin vastaus:On hyvä opetella puhumaan suhteessa avoimesti kaikesta suhteeseen liittyvästä, myös seksistä. Vain puhumalla/kysymällä voi tietää, mitä toinen haluaa, tai voi yhtä lailla kertoa omista toiveistaan.

Osoita haluasi rohkeasti eri tilanteissa:

Menkää yhdessä suihkuun, pese kumppanisi ja anna tilanteen edetä vaikka siellä seksiin.

Köllikää sohvalla ja katsokaa telkkaria, ja osoita hyväilyillä oma halukkuutesi seksiin.

Pukeudu seksikkäästi, ja laita rakkaallesi ruokaa keittiössä, ja pyydä hänet ihailemaan kokin puuhia ruokapöydän ääreen.

Aina ei tarvita sanoja, vaan myös teoilla voi näyttää halun toista ihmistä kohtaan. Anna tilanteen edetä seksiin eri tilanteissa ja paikoissa.

Jos puhuminen tuottaa vaikeuksia, voit hankkia esim. jostakin seksivälinekaupasta jonkin pelin, joka antaa mahdollisuuden keskustella seksiin liittyvistä asioista tai sitten siinä on ihan tehtäviä, joita pelatessa joutuu suorittamaan. Pelatkaa jossain muualla kuin makuuhuoneessa, niin silloin paikkakin seksille muuttuu toiseksi. Näitä löytyy erilaisina noppapeleinä, lautapeleinä ja pelikortteina.

Voit myös hankkia kirjoja joista löytyy vinkkejä seksiin. Yksi hyvä kirja on Iloa ja intohimoa/Eva Sanner. Kirja sisältää tietoa seksistä ja seksuaalisuudesta, sekä erilaisia harjoituksia ja pohdintoja itsekseen tai pariskunnille. Osa harjoituksista on tosi hyviä juuri oman seksuaalisuuden työstämiseen, mikä sekin on tärkeää, jotta kokee itsensä itsevarmemmaksi. Itsevarmuus voi auttaa siihen, että asioista on helpompi puhua kumppanille.

Askarruttaako sinua jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys? Lähetä täältä viesti asiantuntijallemme!

Tuoreimmat osastosta