Kysy seksistä: Mistä johtuvat seksin jälkeiset ilmavaivat?

Julkaistu:

Aina seksin harrastamisen jälkeen hyvän olon tunne loppuu siihen, kun vatsaani kerääntyy ilmaa. Se tapahtuu lähes heti aktin päätyttyä  ja joskus jopa sen aikana.
Tämä aiheuttaa jokseenkin kipua ja turvotusta, joka saa olon tuntumaan kaikkea muuta kuin hehkeältä tai seksikkäältä. Tästä syystä esimerkiksi uusintakierros mieheni kanssa on täysin poissuljettu ajatus, sillä en halua mitään sisääni ilmavaivojen alkaessa. Olotila saattaa jopa tappaa halut kesken kaiken, sillä olo on hyvin epämukava. Minulla ei ole ruoka-aineallergioita, jotka voisivat olla syynä olotilaani. En myöskään ole huomannut syöväni tai tekeväni mitään erikoista ennen aktia. Mikä neuvoksi?
Nimimerkki: Ihmetellen, nainen 24 vuotta

RFSU:n seksuaaliterapeutin vastaus:
Mielenkiintoista. Toki täysin ymmärrän miten epämukava olo ilmavaivoista seuraa. Ja jos pierua ei voi vielä päästellä rauhassa ulos, on yksi kamalampia vaivoja se, että ”pieru joutuu kateisiin” eli jää ikään kuin suoleen kiertämään. Tästä aiheutuu yleensä todella kovaa kipua. Et kerro millaista seksiä harrastatte, tai millaisissa asennoissa. Peppuseksissä sitä väistämättä kertyy ilmaa suoleen. Mahdollista on myös se, että jotkut asennot ärsyttävät herkkää suolta, jos penis ”kallistuu/tökkii” suolen suuntaan.

En nyt tiedä löytyykö näistä selitystä, eli kokeile myös pitää ruokapäiväkirjaa ja seuraa, löytyykö selitys kuitenkin sen päivän ruoasta. Kirjaa paperille kaikki syömäsi ruoka, ja merkitse papereille myös se, jos olet harrastanut seksiä/saanut ilmavaivoja. Sitten vaan arvioit onko päiväkirjan ruokailuissa seksipäivinä yhtäläisyyksiä ilmavaivoihin. Tässä voi olla myös kyse ruokavaliosta/suoliärsytyksestä seksissä.

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt