RFSU Kysy seksistä: Kuinka paljon orgasmin saaminen kuluttaa kaloreita? - Kysy seksistä - Ilta-Sanomat

Kysy seksistä: Kuinka paljon orgasmin saaminen kuluttaa kaloreita?

Julkaistu: 23.11.2012 15:14

Orgasmin jälkeenhän sydän hakkaa aina kovasti niin olen miettinyt, että polttaako itse orgasmi myös kaloreita ja vahvistaako se sydänlihasta jotenkin? Nimimerkki: Omppu, nainen 28 vuotta

RFSU:n seksuaaliterapetin vastaus: Seksuaalinen kiihottuminen ja orgasmi nostavat verenpainetta ja sydämen sykettä ja jos seksi kestää kauan ja on rasittavaa, nousevat ne vielä enemmän. Periaatteessa kaikki fyysinen aktiivisuus arkiliikunnasta kuntoliikuntaan vahvistaa sydäntä, vaikka tokikaan pelkästä seksistä ei hyvää kuntoa saa.

Seksissä kuluu kaloreita noin 100-200 (riippuu seksin laadusta), orgasmi lisää kalorinkulutusta noin 60-100 kcal, pitkä ja intensiivinen esileikki voi myös lisätä kalorienkulutusta.

Jos siis haluat kasvattaa kuntoa ja vahvistaa sydäntä ja verenkiertoelimistösi niin muunlainen liikunta tekee sen seksiä paremmin. Tässä tutkittua tietoa seksin terveysvaikutuksista: miesten kuolleisuus pienenee, jos he saavat kaksi orgasmia viikossa, naisilla seksuaalinen pidättyvyys lisää sydäntautiriskiä, seksuaalinen aktiivisuus vähentää syöpäriskiä, orgasmit helpottavat kuukautiskipua ja migreeniä, seksuaalinen aktiivisuus ja orgasmi vähentävät stressiä ja ne helpottavat myös naisten vaihdevuosioireisiin. Eli kyllä seksilläkin voi terveyttä vaalia.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?