Tarvitseeko lesboseksissä käyttää ehkäisyä?

Julkaistu:

Jos täytyy, niin miten se onnistuu?
Nimimerkki: huolestunut, 18 vuotta
RFSU: n asiantuntijan vastaus:

Raskauden ehkäisyä ei tarvita, mutta seksitaudeilta on hyvä suojautua satunnaisissa ja uusissa suhteissa oli sitten kyse mistä seksistä tahansa.

Jos naisten välisessä seksissä käytetään välineitä, olisi hyvä olla henkilökohtaiset välineet tai esim. hieromasauvaa käyttäessä voi sen päälle laittaa kondomin ja vaihtaa uuteen kondomiin ennen kuin sauvaa käyttää kumppaniin. Taudit voivat siirtyä myös välineiden kautta kumppanista toiseen.

Suuseksiä annettaessa olisi hyvä käyttää siihen tarkoitukseen valmistettua suuseksisuojaa. Suojan voi tehdä myös itse leikkaamalla kondomin toiselta pitkältä sivultaan auki jolloin siitä tulee leveämpi. Suuseksiä annettaessa tulee suoja laittaa sukuelinten päälle, jolloin suu ei joudu kosketuksiin sukuelinten kanssa. Seksitaudit voivat tarttua suun limakalvoille ja siksi on suositeltavaa käyttää suojaa. Jos sukuelimiä hierotaan yhteen, voi antaa esim. pikkuhousujen olla päällä ja laittaa ne sitten heti pesuun. Tähän en oikein keksi muuta tapaa tai sitten sitä tulee välttää, jos seksitautien mahdollisuutta ei ole testein tutkittu (huom. taudit eivät välttämättä näy heti testeissä).

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt