Miten päästä masturboinista helpoiten?

Julkaistu:

Ilta-Sanomien lukijat voivat lähettää omia kysymyksiä Kysy seksistä -palstalle, joihin RFSU:n seksuaaliterapeutti vastaa.
RFSU:n asiantuntijan vastaus:
Masturbointi on hyvä keino tutustua omaan itseensä, ja siihen mikä itsestä tuntuu hyvälle. Se on myös hyvä keino purkaa seksuaalisia tarpeita ja voihan sitä harrastaa yhdessä kumppaninkin kanssa. Nuorten miesten olisi myös hyvä harjoitella sen aikana kondomin käyttöä, jolloin kondomin kanssa tulisi niin varmaksi, että oikean kohdatessa käyttö sujuu eikä sitä tarvitse jännittää.

Jos masturbointi-innostuksesi on niin voimakasta, että se häiritsee jokapäiväistä elämääsi on kenties kyse addiktiosta. Nuorena sitä tietysti tulee tehtyä enemmän, varsinkin jos ei ole pysyvässä parisuhteessa tai seksielämä ei ole vielä alkanut. Omasta addiktiostaan voi puhua jollekin esim. seksuaaliterapeutille tai sitten siitä pitää yrittää eroon omin keinoin eli esim. keksimällä jotain muuta tekemistä. Vähennä asteittain masturboinnin määrää ja tee tilalla jotain muuta. Raskaan liikunnan harjoittamista voisi myös kokeilla. Jos näistä neuvoista ei ole mitään hyötyä, käänny seksuaaliterapeutin puoleen.

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt