Miten olisi melontareissu kajakkikaksikolla?

Jos mietit ystäväsi tai puolisosi kanssa, mitä kivaa voisitte vielä tänä kesänä tehdä, melonta voi olla yksi varteenotettava vaihtoehto. Katso vinkit oikeanlaiseen tekniikkaan.

Vierumäen kuvapankki

9.7.2014 15:23

– Melonta on ympäristöystävällinen harrastus ja Suomi tarjoaa tuhansien järvien maana lukuisia mahdollisuuksia harrastaa sitä. Melonnan avulla luonnon ja järvet näkee erilaisesta näkökulmasta kuin rannalla liikkuessasi. Samalla saat miellyttävää liikuntaa kehollesi, miettii Vierumäellä sijaitsevan Suomen Urheiluopiston liikunnanohjaaja Maikki Prusila.

Melonnassa käytetään hyväksi koko vartaloa, mutta erityisesti ylävartalo saa treeniä.  Melontaa voi harrastaa itsenäisesti, mutta kaverin kanssa meno voi olla entistä mukavampaa.

Katso Suomen Urheiluopiston liikunnanohjaaja Maikki Prusilan vinkit.

Tekniikkavinkit: - Kaksikkoon asetutaan vuorotellen. Toinen avustaa, tukee kajakkia ja odottaa rauhassa kunnes toinen on istumassa.- Kajakkiin siirrytään melaa apuna käyttäen. Mela asetetaan laiturin ja kajakin selkänojan päälle ja lantio matalalla laskeudutaan rauhallisesti kajakkiin.- Rytmi ja yhteistyö melojaparin kanssa ovat tärkeitä. Takimmaisen melojan tulee ottaa rytmi etummaisesta melojasta ja melonnat tapahtuvat aina ristikkäisiltä puolilta. - Yleensä kaksikosta kokeneemman tai painavamman melojan tulee asettua kaksikon takimmaiseksi.

Melontatekniikka:- oikean oteleveyden voit testata, kun nostat melan pään päälle. Kyynärvarsien ja olkavarsien välinen kulma tulisi olla suora- Jommankumman käden ote melan varresta on oltava kiinteä. Kiinteän otteen käsi kääntää tai ”pyörittää” melaa ja toisen käden ote myötäilee näitä liikkeitä- Vetoon valmistautuva käsi ojentuu suoraksi noin ohimon korkeudella ja vartalo kiertyy vedon puolelle- Mela menee veteen mahdollisimman edessä ja vain melan lapa upotetaan veteen. Vedon puoleinen jalka painuu vedon alkaessa jalkatukea vasten- Vedon aikana käytetään vartalon isojen lihasten kiertoliikettä ja vedon puoleisen jalan ponnistusta. Käsi pysyy lähes suorana koko vedon ajan ja veto on kajakin suuntainen- Vedon aikana myös ojentava käsi työntää melan vartta eteenpäin ja antaa näin lisävoimaa vedolle- Veto loppuu vartalon kohdalle

Kuntokoulun asiantuntijana toimii Vierumäen Urheiluopisto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?