Kuvat paljastavat yhdellä silmäyksellä – puolueiden nousut ja romahdukset kuntavaaleissa - Kuntavaalit 2017 - Ilta-Sanomat

Kuvat paljastavat yhdellä silmäyksellä – puolueiden nousut ja romahdukset kuntavaaleissa

Perussuomalaiset romahti lähes koko Suomessa, Sdp kiri 175 kunnassa.

13.4.2017 10:20

Ilta-Sanomat tutki kuntavaalien kannatuslukuja ja vertasi niitä edellisten vaalien tuloksiin. Suurimpien puolueiden kannatusmuutoksissa oli hurjia eroja kuntien välillä. Perussuomalaisten Suomi on murheellisen vaalea, vihreiden puolestaan kuuman punainen.

Alla olevista kartoista näkyy, millä alueilla kukin puolue lisäsi kannatustaan ja missä kannatus väheni viime vaaleista. Mitä punaisempi kartta, sitä enemmän kannatus lisääntyi.

Vaikka kokoomus olikin vaalien ykkönen, se menetti viime kuntavaaleista suosiotaan lähes 190 kunnassa. Alueellisesti parhaat nousut teki Sdp, joka lisäsi kannatustaan 175 kunnassa ympäri Suomen.

Alueellisesti pärjäsi hyvin myös vihreät, joka lisäsi kannatustaan lähes joka puolella Suomea, erityisesti etelässä. Myös muun muassa Inarissa vihreät tuplasi kannatuksensa. Vihreiden kannatus laski vain 13 kunnassa. Toisaalta puolue ei ollut listoilla lähellekään kaikkialla. Nousua vihreillä oli 143 kunnassa.

Perussuomalaisten vaalit olivat myös alueellisesti murheelliset – kannatus lisääntyi vain 29 kunnassa. Esimerkiksi Kärsämäellä puolueen paikoista katosi yli puolet.

Vasemmistoliitto pärjäsi lähes vihreiden tasoisesti alueellisesti. Puolue saavutti lisää kannatusta 140 kunnassa ja menetti suosiotaan vain 67 paikkakunnalla.

Alla olevia linkkejä klikkaamalla voit katsoa puolueittain kaikki Manner-Suomen kunnat tarkkoine kannatuslukuineen.

Kokoomus

Sdp

Keskusta

Vihreät

Vasemmistoliitto

Perussuomalaiset

Alla olevasta hakukentästä voit etsiä tietoa oman ehdokkaasi tai kuntasi vaalituloksesta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?