Kokoomus nousemassa vihreiden päävastustajaksi – Ville Niinistö: ”Vihreät tarjoaa inhimillisen uudistamisen tien” - Kuntavaalit 2017 - Ilta-Sanomat

Kokoomus nousemassa vihreiden päävastustajaksi – Ville Niinistö: ”Vihreät tarjoaa inhimillisen uudistamisen tien”

Vihreiden puheenjohtaja vakuuttaa, että osaa siirtyä siististi syrjään.

11.4.2017 18:25

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö nosti tiedotustilaisuudessaan tiistaina kokoomuksen puolueen päävastustajaksi.

– Näkisin, että tulevaisuuspuolueena kokoomus nojaa koviin arvoihin, joissa siirrettäisiin markkinoille julkista vastuuta ja siirryttäisiin amerikkalaisempaan suuntaan, Niinistö sanoi IS:n haastattelussa.

– Vihreät tarjoaa inhimillisen uudistamisen tien, Niinistö sanoi.

– Pidetään huolta tasa-arvosta ja pienistä tuloeroista. Me uskomme että näin maa on onnellisempi ja haastamme kokoomuksen.

Niinistö on siirtymässä syrjään puoluejohdosta parin kuukauden kuluttua. Hänen mielestään kuntavaalit toivat nostetta lukuisille hyville seuraajaehdokkaille. Niinistö vakuuttaa osaavansa siirtyä sivuun ajoissa.

– On hyvän johtajan merkki, että siirtyy syrjään, kun kuuluu. Luonne näytetään sillä, että ei aleta takarivissä hötkyilemään.

Lännen Media ja Aamulehden haastattelussa vihreiden entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara varoitti puoluetta menemästä enempää tunnepopulismin suuntaan.

Tunteeko Ville Niinistö pistosta sydämessään?

– En todellakaan, Niinistö vastaa.

– On puhuteltava ihmisiä siinä, että me seisomme niiden arvojen takana, joita pidämme tärkeinä. Mutta samalla meidän ratkaisujemme pitää olla asiatietoihin nojaavaan. Nyt meidän pitää Osmo Soininvaaran toivomalla tavalla osoittaa, että ratkaisumme, jolla inhimillisiä uudistuksia teemme ovat hyviä.

Otsikkoa täsmennetty 12.4.2017 klo 10.52

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?