Pettynyt Timo Soini marssi tunteikkaan puheen jälkeen baaritiskille – ”Nyt minä otan yhden oluen” - Kuntavaalit 2017 - Ilta-Sanomat

Pettynyt Timo Soini marssi tunteikkaan puheen jälkeen baaritiskille – ”Nyt minä otan yhden oluen”

Julkaistu: 10.4.2017 1:10

Perussuomalaisten puheenjohtaja kiitti viimeisessä vaalipuheessaan omiaan tappiosta huolimatta.

Perussuomalaisia kaksi vuosikymmentä luotsannut ja ensi kesänä puheenjohtajuuden nuoremmilleen luovuttava Timo Soini ei puheessaan kierrellyt tunnustaessaan kuntavaaleissa kärsityn tappion.

– Turpaan tuli, henki jäi. Eihän tuosta mihinkään päästä, että me hävittiin nämä vaalit, Soini sanoi omilleen ennusteiden näyttäen perussuomalaisille roimaa tappiota neljän vuoden takaiseen verrattuna.

– Silloin kun tulee tappio, se on tappio eikä siinä ole mitään selitettävää.

Helsingissä Ostrobotniassa tulosta jännittänyt Soini esiintyi tunteikkaana viimeisessä vaalien jälkeisessä puheessaan puheenjohtajana. Hän myös muistutti, että luvassa oli edelleen puolueen kaikkien aikojen toiseksi paras vaalitulos.

– Olemme edelleen valtakunnallinen puolue. Minä kannan näistä vaaleista päävastuun, Soini sanoi, saaden yleisöltä aplodit.

– Nyt alkaa uusi aika. Vanha samurai lähtee, nuoret samurait ja samuraittaret tulevat.

Perussuomalaisten johtamisessa ei Soinin mukaan ole ollut kahta samanlaista päivää.

– On ollut värikästä, on ollut mukavaa, on ollut kamalaa ja kaikkea. Kunnioitukseni teitä kohtaan on suuri, sillä ilman teitä en minäkään olisi mitään ollut.

Nyt on kuitenkin uuden aika. Soini vakuutti antavansa tilaa uusille voimille puolueessa.

– Isänmaan etu mielestäni vaatii sen, että me emme vapaaehtoisesti päästä sotkemaan Suomen asioita, Soini lisäsi nostattaen tunnelmaa salissa.

Lopuksi Soini kiitti paikalla olleita kovasta vaalityöstä.

– Ja hyvät ystävät: nyt minä otan yhden oluen!, hän päätti puheensa, kävellen aplodien saattelemana alas puhujakorokkeelta.

Hetkeä myöhemmin Soini kuvattiinkin Ostrobotnian baaritiskillä, jossa hän tilasi itselleen oluttuopin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?