Kuntavaalit 2017

Pettynyt Timo Soini perussuomalaisten vaalituloksesta: ”Kun tulee turpaan niin tulee turpaan”

Julkaistu:

Perussuomalaisille on tulossa kirvelevä tappio. Väistyvä puheenjohtaja ei kaunistellut: – Turpaan tuli.
Kun kuntavaalituloksen ennuste eteni sunnuntai-iltana, perussuomalaisten lukema näytti kello kymmenen jälkeen 8,4:ää prosenttia.

Se on puolueelle kirvelevän heikko lukema, noin neljän prosentin tappio edellisistä vaaleista.

Puolueen väistyvä puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei edes yrittänyt peitellä pettymystään. Raskaan sarjan nyrkkeilijän viimeinen matsi, 20 vuotta puoluetta luotsannut Soini kuittasi IS:n ja HS:n yhteishaastattelussa.

– Se on hyvä, että jos jonkun täytyy ottaa tappio, niin minä otan sen tähän uran loppuun. 17 kisaa, 16 voittoa ja yksi tappio, puheenjohtaja tuumi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ihan kakistelematta: turpaan tuli.

”Ei siinä ole mitään selittelemistä”

Heiveröisen lohdun Soini löysi siitä, että ennusteen perusteella tulos olisi perussuomalaisten historian toiseksi paras.

– Mutta ei siinä ole mitään selittelemistä. Silloin kun tulee turpaan niin tulee turpaan.


Timo Soini selitti tappiota perussuomalaisten kantamalla hallitusvastuulle. Se on ollut puolueen väelle ja kannattajille kova paikka, puheenjohtaja totesi. Hän sanoi kuitenkin kannattavansa hallituksessa olemista nyt ja vastakin.

– Tässä ollaan nyt isänmaan asialla ja se konkreettisesti merkitsee sitä, että se tapahtuu ainakin tosiatiseksi puolueen kannatuksen kustannuksella.

Hän ei ollut varma, mikä merkitys vaalitulokselle on ollut kamppailulla, jota tulevan kamppailun puolueen puheenjohtajuudesta käydään.

– Täytyy miettiä, miten ihmiset ajattelevat puheenjohtajavaihdoksesta. Kumman se loppujen lopuksi teki, aktivoi vai latisti? hän kysyi.

– Puolue siirtyy uuteen aikaan ja minä olen työni tehnyt.