Paavo Väyrynen poistui vaalivalvojaisistaan voittajana – ”Mitäpä elämä olisi ilman minua”

IS:n tulospalvelun mukaan Paavo Väyrynen tulee valituksi Helsingin kunnanvaltuustoon.

Paavo Väyrynen poistuu vaalivalvojaisistaan Helsingissä.

9.4.2017 22:38

Paavo Väyrynen lähti johtamansa Terve Helsinki -liikkeen vaalivalvojaisista Katajanokan ravintola Skönestä voittajana hieman ilta kymmenen jälkeen sunnuntaina. Tyytyväisen näköinen mies ilmoitti lähtevänsä vaimonsa Vuokko Väyrysen kanssa kotiin.

IS:n tulospalvelun mukaan Väyrysen läpimeno Helsingin kunnanvaltuustoon näytti tuolloin jo lähes varmalta.

– Siitä olen tyytyväinen. Mutta nyt jännityksellä odotan, parantuuko tilanne Terve Helsinki -porukan osalta.

Liikkeen pormestariehdokas Harri Lindell näytti IS:n tulospalvelun mukaan ilta kymmenen aikaan jäävän varasijalle.

– Kyllähän se olisi pettymys, mutta katsotaan nyt. Paljon on ääniä laskematta. Meillä oli erittäin hyvä kampanja ja Lindell oli hyvä pormestariehdokas. Hän vain pääsi huonosti esille. Häntä ei otettu mukaan läheskään kaikkiin keskusteluihin eikä vaalikoneisiin. Jonkin verran koen, että tulimme syrjityiksi.

Parlamenttityö on käytännön ongelma

Väyrynen halusi alun perin kasvattipuolueensa keskustan ehdokkaaksi Keminmaalle. Puolue ei kuitenkaan siihen suostunut. Siihen saattoi vaikuttaa se, että Väyrynen perusti joulukuussa oman kansalaispuolueen.

Kuntavaaleihin Väyrynen lopulta lähti Helsinkiin kristillisdemokraattien sitoutumattomana ehdokkaana. Hän kertoo, ettei ole katkera keskustalle.

– Ihmettelen minkä takia keskusta toimi omien etujensa vastaisesti. Olin valmis keräämään satoja ääniä Keminmaalla keskustan laariin. Tätä ei hyväksytty. Ajattelin, kun haluan olla mukana paikallispolitiikassa, voin olla sitoutumaton ehdokas täällä.

Väyrysellä on kunnallispolitiikan lisäksi paljon muita velvollisuuksia. Tällä hetkellä hän on edustajana Euroopan parlamentissa. Hän myöntää, että se on käytännön ongelma kunnallispolitiikan kannalta.

– Valtuuston kokoukset ovat keskiviikkoisin ja silloin parlamentti on yleensä töissä. Minähän jossain vaiheessa palaan eduskuntaan. Siinä vaiheessa voin osallistua täysin myös valtuuston työskentelyyn, Väyrynen toteaa.

Väyrysen ehdokkuus on herättänyt monissa hänen vastustajissaan nurinaa, että eikö hänestä koskaan päästä eroon. Väyrynen sanoo, että moni myös kannattaa häntä.

– Mitäpä elämä olisi ilman minua, tyytyväinen mies naurahtaa.

Seuraa ISTV:n suoraa vaalilähetystä ja tuoreimpia vaali-illan käänteitä täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?