Kuntavaaleissa ehdolla liuta julkkiksia – valtuustoihin pyrkii ainakin neljä Salatuista elämistä tuttua näyttelijää - Kuntavaalit 2017 - Ilta-Sanomat

Kuntavaaleissa ehdolla liuta julkkiksia – valtuustoihin pyrkii ainakin neljä Salatuista elämistä tuttua näyttelijää

Vihreillä ehdolla vino pino Salatut elämät -näyttelijöitä, myös liuta huippupoliitikkojen lapsia ja lähisukulaisia yrittää valtuustoihin.

Muiden muassa Sami Helle (ylh. vas.), Saija-Reetta Kotirinta, Pete Lattu, Anneli Ranta, Satu Silvo, Minna-Maaria Sipilä (alh. vas.), Tino Sigh, Jani Komulainen ja Wallu Valpio ovat julkisuudesta tuttuja kuntavaaliehdokkaita.­

1.3.2017 7:26

IS selvitti, miten paljon julkisuudesta tuttuja nimiä on lähtenyt ehdolle kuntavaaleihin.

Selkeät julkkismagneetit ovat vihreät ja kokoomus.

Vihreät turvautuu ehdokaspaletissaan vahvasti Salatut elämät -sarjan entisiin näyttelijöihin. Ex-salkkareista vihreiden riveistä valtuustoihin yrittävät Anneli Ranta Tampereelta, Pete Lattu Porvoosta, Saija-Reetta Kotirinta Salosta ja Hanna Kinnunen Nurmijärveltä. Myös näyttelijä Satu Silvo ponnistaa ehdokkaana vihreiden riveistä.

Muita tunnettuja vihreiden uusia ehdokkaita ovat esimerkiksi Egotrippi-yhtyeen laulaja Mikki Kauste Espoossa, legendaarinen ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen Espoossa, olympiauimari Ari-Pekka Liukkonen Jyväskylässä ja takavuosien tv-kasvo Tino Singh Helsingissä.

Kokoomuksen suurin julkkiskaappaus lienee kiinteistövälittäjä ja televisiosta tuttu Jethro Rostedt Turussa.

Urheilupiireistä kokoomuksen joukoista valtuustoihin pyrkivät olympialaisissa kilpaillut voimistelija Katja Volkova Helsingistä, koripalloilija Ville Kaunisto Kouvolasta ja ex-mäkikotka Toni Nieminen Oulusta.

Muusikoista kokoomus on houkutellut ehdolle Virve Rostin Vantaalta ja Turkka Malin Forssasta. Suurelle yleisölle jotain sanovat myös Joel Harkimo Helsingistä ja kirjailija-poliisi Marko Kilpi Kuopiosta.

Keskustasta julkkisehdokkaiksi voi nostaa näyttelijä Ismo Apellin Kuopiosta, keihäänheittäjä Harri Haataisen Turusta, pesäpalloilija Jani Komulaisen Sotkamosta ja Sami Helteen, Pertti Kurikan nimipäivistä tutun basistin, Helsingistä.

Viidellä muulla eduskuntapuolueella tuskin edes löytyy valtakunnallisia julkkisehdokkaita. Perussuomalaisten listalla Turussa valtuustoon yrittää laulaja Janne Hurme, vasemmistoliiton julkkisnimi on mediapersoona Wallu Valpio Helsingissä ja Sdp:n tunnetuin uusi yrittäjä valtuustoon on ex-poliitikko Mikael Jungner.

Julkkisehdokkaita on ehkä vähemmän kuin aiemmissa kuntavaaleissa, mutta uudeksi ilmiöksi nousee toisen polven poliitikot. Tässä kunnostautuu etenkin Sdp.

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen tyttäret, Ilona Rinne ja Roosa Rinne, ovat demariehdokkaina Lahdessa, isä Mäntsälässä. Helsingissä puolestaan ex-puheenjohtaja Eero Heinäluoman (sd) rinnalla ehdokkaana debytoi tytär Eveliina Heinäluoma.

Lapinlahdella puheenjohtaja Sari Essayahin (kd) kanssa valtuustoon pyrkii oma tytär, Noora Knabb.

Toisen polven poliitikoksi lasketaan myös Riikka Suominen, Vihreän langan päätoimittaja ja vihreiden ehdokas Helsingistä. Suominen on kokoomuksen ex-puheenjohtaja Ilkka Suomisen tytär.

Jos katsotaan muuta lähisukua, uusi yrittäjä kuntapolitiikassa on pääministeri Juha Sipilän (kesk) vaimo Minna-Maaria Sipilä, joka tähyää valtuustoon Kempeleessä.

Vaalipäivä kuntavaaleissa on huhtikuun 9. päivä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?