Potkut saanut Kiemunki esitetään edelleen perussuomalaisten ehdokkaana kuntavaaleissa – ”Ei ole ehditty päivittää”

Julkaistu:

Politiikka
Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Terhi Kiemungin nimen perään ilmestyy lähipäivinä sana sitoutumaton.

Perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki on edelleen listattuna puolueen kuntavaaliehdokkaaksi. Kiemungin kuva ja esittelyteksti löytyi vielä illalla perussuomalaisten kuntavaalisivustolta.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan erotettu Kiemunki voi olla ehdolla perussuomalaisten listalta, mutta sitoutumattomana.

– Meillä on monia ehdokkaita, jotka eivät ole puolueen jäseniä. He ovat sitoutumattomia. Paikallisyhdistykset ovat päättäneet näistä asioista.

Vielä kello 21 tiistai-iltana Kiemungin nimen perässä ei merkintää sitoutumattomana ehdolla olosta löytynyt. Kuntavaalien ehdokaslistat menivät kiinni tiistaina kello 16.

– Vaalisivulle ei varmaan ole vielä ehditty päivittää tietoa, mutta kyllä se sinne tulee.

Slunga-Poutsalon mukaan sivusto täydentyy viimeistään 9. maaliskuuta mennessä. Siihen asti ehdokkailla on aikaa ”siivota ja korjata” tietojaan.

Slunga-Poutsalolla ei illalla ollut varmaa tietoa siitä, onko Kiemunki aikeissa olla erottamiskohun jälkeen ehdolla kuntavaaleissa sitoutumattomana.

– En tiedä sitä. Hänet on hyväksytty aikanaan ehdokkaaksi jo jokin aika sitten.

IS ei illalla tavoittanut Kiemunkia kommentoimaan asiaa.

Perussuomalaiset erottivat Kiemungin puolueesta viime viikon lopulla. Slunga-Poutsalo kertoi tuolloin, että lähtöpassit tulivat 150 euron matkalaskuun liittyvästä epäselvyydestä.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Kiemunki jatkaa Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajana puolueesta erottamisesta huolimatta.

Tampereen perussuomalaisten hallitus päätti asiasta maanantaina yksimielisesti. Päätös tehtiin, vaikka paikallislehtien mukaan puolueeseen kuulumaton henkilö ei voi sääntöjen mukaan toimia puheenjohtajana.

– Tässä vaiheessa vaalikiireitä yhdistys ei voi tehdä henkilövaihdoksia. Kiemungilla on hallituksen täysi luottamus. Hallitus kyseenalaistaa puoluehallituksen päätöksen joka vaikeuttaa puolueen kenttäväen vaalityötä, yhdistys kirjoitti Facebook-sivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

Kiemunki on aiheuttanut perussuomalaisille jo ennen lähtöpassejaan päänvaivaa. Hän sai viime vuoden lopulla tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt