Näin pärjäsivät pilkatut: IS selvitti Per Looks -kuvagallerian ehdokkaiden äänimäärät

Perussuomalaisten ehdokkaista tehty netin kuvagalleria Per Looks kohautti, kun osa suomalaisista piti galleriaa ehdokkaiden ulkonäköön kohdistuvana pilkkana.

29.10.2012 7:59 | Päivitetty 29.10.2012 8:36

Kuvagallerian tehneen helsinkiläisen AD Juha Leinosen mukaan Per Looks sai inspiraation katumuotisivusto Hel Looksista. Leinonen kertoi Helsingin Sanomille, ettei tarkoituksena ollut ottaa kantaa.

- Suomihan on täynnä kaltaisiani rumankomeita miehiä. Yleensä ovat luotettavia, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuittasi Per Looksin IS:lle.

Nyt IS selvitti, miten galleriaan päätyneille ehdokkaille kävi.

Läpi pääsi esimerkiksi keravalainen Lahja Havansi. Ääniä hän sai 212.

Havansin mielestä Per Looks oli "halpamaista naureskelua".

- Se, että haluttiin meille nauraa, kääntyi meille kunniaksi. Pitää muistaa, että ihmiset, jotka hakeutuvat päättämään yhteiskunnallisista asioista, eivät ole missikilpailuihin ehdolla. Me olemme tavallisia kansalaisia, myös ulkonäöltä, Havansi kommentoi.

Rannalle jäi mm. mikkeliläinen Antero Keinänen, jonka äänisaalis jäi 19:ään. Keinänen koki, että Per Looks -sivusto pilkkasi hänen vammaisuuttaan.

- Aluksi se herätti sellaisia raivonsekaisia tunteita, mutta se tasaantui muutaman päivän sisällä. Sivuston tekijä naureskeli minun vammaisuuteni kustannuksella. Toinen silmäni on sokea ja toinen viittä vaille. Jos toinen silmäni katsoo vasemmalle ja toinen oikealle, niin sille ei mitään voi, Keinänen sanoo.

Luitko jo nämä?