Vaalikommentti: Kuvapelleily on laiskaa kampanjointia - Kuntavaalit 2012 - Ilta-Sanomat

Vaalikommentti: Kuvapelleily on laiskaa kampanjointia

Sosiaalista ja muutakin mediaa kuohutti viikonloppuna ns. Per Looks -kuvablogi, johon oli kerätty perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden kasvokuvia.

8.10.2012 11:55

Nettikuvagallerian on tulkittu halunneen irvailla tavallisten perussuomalaisten ehdokkaiden ulkonäölle. Sen pystyttämistä on paheksuttu monesta suunnasta, muun muassa vihreistä.

Jos kuvilla riekkuminen oli vaalikampanjointia, typerämpää ja alakoulumaisempaa ei oikein voi edes keksiä. Henkilön ulkonäköön menevä ilkkuminen on paitsi lapsellista myös erityisen laiskaa vaalikampanjointia.

Nettisivuston perustaja puolestaan ei ole uskaltautunut esittäytyä julkisuudessa. Hän oli lähettänyt lausuntonsa Nelosen uutisille, jossa kiisti pilkan ja poliittisen kannanoton.

Netissä keskustelu asiasta on vellonut tyypillisen raivokkaana.  Keskustelijat ovat toistensa haukkumisen lisäksi riidelleet siitäkin, onko lupa nauraa, mille haluaa.

Olisiko aika – kun vaaleihin on enää kolme viikkoa – ruveta puhumaan oikeista kuntavaaliaiheista?

Mikä puolueista saisi esimerkiksi aikaan – jos jatketaan aloitetulla kuvakerrontatyylillä – kuntavaalien asiaongelmista kertovan kuvablogin?

Miten kuvittaa kuntauudistuksen uhat ja mahdollisuudet?

Maaseudun Tulevaisuus julkisti tänään teettämänsä mielipidekyselyn, jonka mukaan eurokriisi vaikuttaa useamman kuin joka toisen äänestäjän ratkaisuun kuntavaaleissa.

Joka kymmenes vastaajista piti kriisiä jopa ratkaisevana asiana. Eurokriisillä kampanjointi se vasta laiskaa kampanjointia onkin. Tiedoksi vaan, että Suomen valtuustoissa ei eurokriisiä pysäytetä.

Luitko jo nämä?