IS listasi julkkisehdokkaat: räppäri, mehumies, missi ja monta muuta

IS selvitti, keitä eri alojen ja asioiden kautta tunnettuja julkkisnimiä on ehdolla syksyn kuntavaaleissa. Mielenkiintoisia nimiä löytyikin!

Helsingin tunnetuin ehdokas lienee professori Pentti Arajärvi.

26.9.2012 16:37

Iso osa vaalien ns. julkkisehdokkaista on tullut suomalaisille tutuiksi television kautta. Yksi heistä on BB-Kaki alias Kari Hautoniemi (sd) Turusta. Kaki on Big Brother -kisan kakkonen vuodelta 2006. Idols -laulukisasta pinnalle ponkaisivat espoolainen laulaja Kristian Meurman ja nykyään jämsäläinen muusikko Jani Wickholm. Meurman on kokoomuksen listalla, Wickholm sitoutumattomana perussuomalaisten ja sitoutumattomien yhteislistalla.

Helsingistä vihreiden listalta löytyvat Iholla-sarjasta tuttu, yrittäjä Maria Nordin ja Salattujen elämien Katariina eli varavaltuutettu Jasmin Hamid. Espoossa vihreänä on ehdolla Suomen huippumalli haussa -sarjan vuoden 2009 voittaja Nanna Grundfeldt.

Vuoden 2010:n Diili-ohjelmasta kokoomuksen listalle ovat päätyneet yrittäjät Sampo Kaulanen Kolarissa ja Susanna Ruotsalainen Jyväskylässä. Ruotsalainen on lisäksi ex-mäkihyppääjä Matti Nykäsen kihlattu.

MTV3:n Ennätystehdas-ohjelmasta tuttu Janne "mehu-Janne" Kuisma on ehdolla Lopella Muutos 2011 -puolueen listoilta.

Myös urheilumaailmasta on tarjolla tuttuja nimiä. Parhaillaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa kisaavat ehdokkaista ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen ja purjehtija Sari Multala. Asikainen on demariehdokkaana Kirkkonummella, Multala kokoomusehdokkaana Vantaalla.

Kokoomusehdokkaita ovat myös moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen Seinäjoella, ex-pikajuoksija Stefan Koivikko Kouvolassa ja jalkapalloilija Mika Nurmela Oulussa. Ensimmäistä kertaa valtuustoon pyrkii ex-hiihtäjä ja ex-kansanedustaja Juha Mieto (kesk) Kurikasta.

Kulttuurin puolelta valtuustotyöhön pyrkii sitoutumattomana Sdp:n listalla kirjailija Monika Fagerholm Raaseporista. Helsingissä vihreiden listalla ovat ehdolla muusikko Jussi Chydenius (sit.) ja räppäri Steen1-nimellä tunnettu muusikko Seppo Lampela (sit.) Skp:n listalla. Chydenius ja Lampela ovat jo varavaltuutettuja. Muusikkotausta on myös oululaisella "rokkipapilla" Mikko Salmella, joka on Sdp:n ehdokkaana. Elokuvaohjaaja Timo Humaloja (sit.) on ehdolla Sdp:n listalla Helsingissä.

Skp:n listalla Helsingissä on mukana 80-vuotias näyttelijä Anneli Pakkasvirta (Sauli). Se ei ole vielä mikään ikä, sillä Helsingin kokoomuslistalta löytyy toinen ikinuori, 85 vuotta täyttänyt tanssinopettaja ja varavaltuutettu Aira Suvio-Samulin.

Vuoden pakolaisnainen -valinnasta on tullut jo tie politiikkaan. Kokoomuksen listoilla ehdolla ovat tittelillä aiemmin nimetyt Fatbardhe Hetemaj ja Saido Mohamed. Tämänkertainen Vuoden pakolaisnainen Malalai Rahim on ehdolla keskustan ehdokkaana Seinäjoella. Jo sd-valtuutettu ja edelleen ehdolla Helsingissä oleva Nasima Rasmyar on myös tämän tittelin kantajia, samoin vihreiden valtuutettu Zahra Abdulla.

Helsingin kaupunginvaltuustoon ovat ehdolla lisäksi entinen Miss Suomi Essi Pöysti ja itsensä prinsessa Dianan ojentaman urhoollisuustodistuksen saanut seniorityön suunnittelija Kari Kotila. Pöysti on kokoomuksen ja Kotila Sdp:n ehdokas.

Ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk, ehdolla yhä Nurmijärvellä) ex-puoliso Merja Mäntyniemi (kesk) on ehdolla Rovaniemellä ja entinen naisystävä, palveluyrittäjä Susan Ruusunen (sd) Espoossa.

Smp:n edesmenneen puheenjohtajan Veikko Vennamon tytär, Meri Vennamo, on ex-Smp:n helsinkiläinen ex-valtuutettu. Edellisen kerran hän on ollut ehdolla sitoutumattomana keskustan listalla, nyt tavallaan paluumuuttajana perussuomalaisten ehdokkaana.

Helsingin tunnetuin ehdokas lienee kuitenkin professori Pentti Arajärvi (sd), presidentti Tarja Halosen puoliso, ja yksi todennäköinen kuntavaalien ääniharavista. 

Luitko jo nämä?