Dramaattinen tilanne kuninkaallisissa häissä – Baijerin prinsessa tarvitsi apua

Prinssi Ludwigin ja prinsessa Sophien huikeita häitä juhlittiin Münchenissa.

Prinsessa Sophie ja prinssi Ludwig viettivät hulppeita häitä.

Baijerin prinssin Ludwigin häissä nähtiin lauantaina dramaattinen käänne.

40-vuotias kuninkaallinen ja hänen kumppaninsa Sophie Evekink, nyt Baijerin prinsessa, astelivat alttarille Münchenissä. Tilaisuus ei kuitenkaan kulkenut aivan suunnitellun satumaisesti.

Kesken häiden prinsessa nimittäin pyörtyi, kertoo asian prinssin edustajalta vahvistanut toimittaja Christine Quinns Twitterissä.

– Morsian kaatui taaksepäin ja sulhanen otti hänet kiinni. Morsiusneidot syöksyivät apuun ja ensihoitajat toivat hänelle vettä. Hänen olonsa koheni heti, saksalaislehti Bild puolestaan kertoo.

Sophie ja Ludwig astelivat alttarille Münchenissa.

Ludwigin kuninkaallinen suku on yksi monista, jotka menettivät hallitsijan asemansa Euroopassa 1900-luvun tyrskyissä.

Prinssi itse on Baijerin viimeisen kuninkaan jälkeläinen. Kuningas Ludwig III hallitsi Baijeria vuodesta 1913 vuoteen 1918, mutta hän menetti kruununsa ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Tuolloin Saksan keisarikunta hajosi ja kaikki maan monarkiat lakkautettiin. Muodostuneesta Weimarin tasavallasta eteenpäin Saksan kuninkaalliset suvut ovat pitäneet kiinni titteleistään, mutta mitään virallista valtaa heillä ei ole ollut.

Ludwigista todennäköisesti tulee tulevaisuudessa sukunsa päämies. Sukua johtavalla 89-vuotiaalla herttua Franzilla ei ole lapsia, joten häntä seuraa hänen pikkuveljensä, 86-vuotias prinssi Max.

Maxillakaan ei kuitenkaan ole miespuolista perijää, joten suvun käytäntöjä seuraten titteli päätyy Maxin kuollessa hänen serkulleen prinssi Luitpoldille, 72, jonka jälkeen perimäjärjestyksessä on ensimmäisenä Luitpoldin vanhin poika eli juurikin prinssi Ludwig.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?