Brittihovi päivitti prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lasten uudet tittelit sivuilleen

Lapset saivat tittelinsä lain mukaan jo syyskuussa.

10.3. 22:19

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lasten kuninkaalliset tittelit on virallisesti päivitetty brittihovin nettisivuille, kertoo muun muassa People-lehti. Nyt lapset kulkevat titteleineen nimillä prinssi Archie, 3, sekä prinsessa Lilibet, 1.

Muutos lasten titteleissä tapahtui periaatteessa jo syyskuussa, kun kuningatar Elisabet nukkui pois. Vuonna 1917 laaditun lain mukaan hallitsijan lapsilla ja lastenlapsilla on syntymäoikeus kuninkaallisiin titteleihin, mutta Elisabetin hallitessa Archie ja Lilibet olivat hallitsijan lapsenlapsenlapsia.

Prinsessa Lilibetin ja prinssi Archien serkut Charlotte ja Louis saivat kuninkaalliset tittelit kuningattaren poikkeusluvalla etukäteen.

Teknisesti ottaen lapset saivat uudet kuninkaalliset tittelinsä heti, kun kuningas Charles astui hallitsijan paikalle, mutta syystä tai toisesta tittelit päivitettiin sivuille virallisesti vasta nyt, noin puoli vuotta kuningattaren kuoleman jälkeen.

– Lasten tittelit ovat olleet heidän syntymäoikeutensa siitä asti, kun heidän isoisästään tuli hallitsija. Olemme olleet Buckinghamin palatsin kanssa asiasta yhteisymmärryksessä jo jonkin aikaa, kertoo Harryn ja Meghanin tiedottaja People-lehdelle.

Vaikka prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät brittihovin taakseen vuonna 2020, on heidän lapsillaan silti oikeus kuninkaallisiin titteleihinsä.

Prinssi Harryn lapset saivat tittelinsä lain mukaisesti kuningatar Elisabetin kuoltua, mutta prinssi Williamin lasten kohdalla kuningatar teki poikkeuksen. Williamin vanhimmalle lapselle, prinssi Georgelle, prinssin titteli on syntymäoikeus, sillä hän on esikoisena kruununperillinen. Kuningatar kuitenkin myönsi prinssin ja prinsessan tittelit myös Williamin kahdelle nuoremmalle lapselle, Charlotelle ja Louisille, vaikka näiden olisi pitänyt lain mukaan saada tittelinsä samaan aikaan kuin Archien ja Lilibetinkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?