Prinsessa Madeleine muuttaa takaisin Ruotsiin

Prinsessa muuttaa perheensä kanssa takaisin Ruotsiin Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien jälkeen.

7.3. 16:21

Prinsessa Madeleine muuttaa takaisin kotimaahansa Ruotsiin. Viime vuodet prinsessa on asunut perheensä kanssa Floridassa.

Madeleine, Chris O’Neill sekä perheen lapset muuttavat elokuussa Tukholmaan.

Aftonbladetin mukaan Madeleine, Chris O’Neill ja perheen lapset muuttavat Tukholmaan elokuussa, juuri ennen koulujen alkua.

– He muuttavat samaan asuntoon, missä prinsessa asui aiemmin, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoo lehdelle.

Perheen lapsista Leonore ja Nicolas aloittavat elokuussa ruotsalaisessa koulussa, kun taas perheen nuorin Adrienne aloittaa esikoulun.

Perheen kerrotaan muuttavan Ruotsiin juuri lasten kasvatuksen vuoksi.

– Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill tekivät päätöksen itse. He haluavat lastensa saavan ruotsalaisen kasvatuksen, hovista kerrotaan.

Perheen Floridan koti on myös myynnissä. Sen hinnaksi kerrotaan huimat 7,65 miljoonaa dollaria.

Madeleine ja Chris muuttivat Floridaan Chrisin töiden takia vuoden 2018 syksyllä. Pariskunta on aiemmin asunut myös Lontoossa ja New Yorkissa.

Yhdysvalloissa vietettyä elämää Madeleine on kutsunut ”hyvin tavalliseksi” ja sellaiseksi, jossa hän saa viettää vapaampaa elämää poissa parrasvaloista.

Madeleine on työskennellyt maassa kuningatar Silvian perustaman World Childhood Foundation -järjestön parissa.

Perhe on viihtynyt Floridassa prinsessan mukaan hyvin ja heillä on siellä oma ystäväpiirinsä. Ainoaksi miinukseksi Madeleine on maininnut aikoinaan Mama-lehden haastattelussa ilmaston.

– Vietämme Ruotsissa paljon enemmän aikaa ulkona kuin täällä Floridassa. Täällä on niin kuuma, että ulkona voi olla vain lyhyitä aikoja. Lapset tykkäävät metsässä juoksentelusta ja minäkin kaipaan ulkoilua, prinsessa on sanonut.

Vuonna 2021 prinsessan elämä koki Floridassa kolauksen, kun perheen kotiin murtauduttiin. Perhe ei onneksi ollut paikalla murron tapahtuessa, mutta he muuttivat ikävän tapahtuman vuoksi uuteen kotiin entistä järeämpien turvatoimien kanssa.

Madeleine muutti New Yorkiin vuonna 2010 ja siellä hän tapasi Chris O’Neillin.

Ruotsiin takaisin muuttavan perheen lapset eivät ota osaa kuninkaallisiin velvollisuuksiin, vaan heidät määritellään enemmän ”tavallisiksi kansalaisiksi”. Syynä on kuningas Kaarle Kustaan vuonna 2019 tekemä linjaus, jonka mukaan Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset eivät jatkossa enää kuulu hoviin.

– Muutosta on suunniteltu jo pitkän aikaa. Chris ja minä koemme, että on hyvä, että lapsillamme on nyt suuremmat mahdollisuudet muokata elämiään tulevaisuudessa yksilöinä, prinsessa Madeleine kommentoi päätöstä tuolloin.

Lapset saavat silti päätöksestä huolimatta pitää tittelinsä, jotka he ovat syntymässään saaneet. Tittelit eivät valtakunnanmarsalkan mukaan periydy enää eteenpäin seuraaville sukupolville.

Madeleine on kertonut aiemmin, että perheen kesken on Yhdysvalloissa asumisesta huolimatta puhuttu ruotsia. Sen lisäksi prinsessa on kertonut lastensa pitävän erityisesti Astrid Lindgrenin kirjoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?