Prinssi Harry puolustelee huumeiden käyttöään – kertoo, miksi turvautui päihteisiin

Prinssi Harry kertoo käyttäneensä päihteitä osittain sosiaalisen paineen vuoksi.

Prinssi Harryn lauantain antamassa haastattelussa käytiin läpi tämän huumeiden käyttöä.

6.3. 9:13

Prinssi Harry kertoo huumeiden käytöstään lauantaina antamassaan haastattelussa. Prinssi puhui kirjailija Gabor Matèn kanssa muun muassa huumeiden käytöstä.

Daily Mailin mukaan prinssi kertoo käyttäneensä teini-ikäisenä kokaiinia, polttaneensa kannabista ja kokeilleensa huumesieniä.

– Se (kokaiini) ei tehnyt mitään minulle, se oli enemmän sosiaalinen juttu. Se auttoi minua tuntemaan kuin kuuluisin porukkaan ja sai minut tuntemaan eri tavalla asioista, Harry kertoo.

Prinssi Harryn mukaan kannabis on auttanut häntä.

Lisäksi prinssi kertoo kärsineensä sosiaalisesta paineesta alkoholin juomisen kanssa.

Psykedeelien prinssi väittää tarjonneen hänelle apua oman mielensä selvittämiseen.

– Ensin käytin sitä virkistymiseen, mutta sitten huomasin kuinka hyväksi se oli minulle. Sanoisin, että se on yksi niistä asioista, joka muutti minua ja auttoi käsittelemään menneisyyden traumoja ja kipuja.

Prinssi Harry on kertonut kirjassaan turruttaneensa suruaan äitinsä kuolemasta huumeilla. Hän koki olevansa tunteeton ja rikki, koska ei itkenyt äitinsä kuoleman takia kuin kerran.

Harry sanoi kirjassa "lääkinneensä" itseään vanhempana psykedeeleillä päästäkseen irti äidin kuoleman aiheuttamasta traumasta.

– Psykedeelit auttoivat pyyhkimään pois ajatuksen, että minun piti itkeä todistaakseni äidille, että kaipaan häntä. Todellisuudessa äiti halusi minun olevan onnellinen.

Prinssi Harrya kutsuttiin ennen bileprinssiksi.

Nuoruudessaan bileprinssiksi kutsuttu Harry jäi 17-vuotiaana tammikuussa 2002 kiinni kannabiksen käytöstä.

Alaikäisen prinssin uutisoitiin poltelleen kannabista ystäviensä kanssa rähjäisessä varastorakennuksessa. Sen lisäksi nuori prinssi notkui ystäviensä kanssa paikallisissa baareissa, joista yhteen hän huhujen mukaan sai jopa porttikiellon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?