Prinssi Harry pelkäsi terapian muuttavan äitiinsä liittyviä muistoja – kertoo olleensa loukussa ennen Meghania

Prinssi Harry kertoo viime lauantaina antamassaan haastattelussa mielenterveydestä ja siitä, millainen vaikutus Meghanilla on ollut häneen.

Prinssi Harry avautui lauantaina haastattelussa kirjansa ympärillä pyörivistä teemoista.

5.3. 11:52

Prinssi Harry antoi kirjansa tiimoilta kirjatapahtumassa haastattelun kirjailija Gabor Matèlle, missä prinssi kertoo vaimonsa herttuatar Meghanin pelastaneen aikoinaan hänet häneltä itseltään.

– Vaimoni pelasti minut. Olin loukussa maailmassani kunnes hän tuli ja auttoi minua pääsemään pois sieltä, prinssi sanoi haastattelussa People-lehden mukaan.

Harry kuitenkin huomauttaa, ettei hänen elämässään tällä hetkellä olevat asiat olisi olleet mahdollisia, ellei hän olisi itse nähnyt tarvitsevansa muutosta.

– Läpi elämäni olen tuntenut olevani hiukan erilainen kuin muu perheeni. Minusta tuntui oudolta olla sellaisessa "kuplassa”, ja tiedän äitini tunteneen samoin.

Prinssin mukaan hän ei ymmärtänyt nuorempana tunteitaan.

– Kun yritin olla enemmän oma itseni, oli se sitten mediassa tai perheen kesken, tuntui kuin en olisi saanut olla oma itseni, vaan täytyi olla sitä mitä minulta odotettiin.

BBC:n mukaan prinssi haluaa pitää huolen siitä, että hänen omat lapsensa tuntevat olevansa rakastettuja.

– Isänä minulla on suuri vastuu pitää huoli siitä, että en välitä heille traumoja tai samanlaisia negatiivisia kokemuksia, mitä minulla oli lapsena.

Herttuatar Meghan pelasti Harryn tämän omien sanojen mukaan.

Terapiaan Harry on kertonut aiemmin menneensä Meghanin innoittamana. Nyt hän kertoo aiemmin pelänneensä terapian muuttavan hänen muistojaan äidistään prinsessa Dianasta.

– Yksi asia mitä pelkäsin eniten oli, että menettäisin ne muistot mitä minulla oli äidistäni. Ne joiden avulla pystyin pitämään kiinni hänestä.

Prinssi Harryn alkuvuonna julkaistu Varamies-muistelmateoksen arvellaan olevan syy siihen, miksi kuningas Charles antoi pojalleen ja miniälleen lähtöpassit näiden Britannian kodista, Windsorissa sijaitsevasta Frogmore Cottagesta tällä viikolla.

Prinssi Harryn kirjassaan esittämät väitteet kuningatar Camillasta saivat kuningas Charlesin vihaiseksi.

Kirjassaan Harry paljasti hovin lukuisia sisäpiiritietoja ja intiimejä yksityiskohtia kuninkaallisperheen sisältä. Hän esitti muun muassa hätkähdyttäviä väitteitä kuninkaallisten käytöksestä häntä ja Meghania kohtaan.

Kirja suututti väitteiden mukaan Charlesin ja prinssi Williamin, joten kuningas päätti häätää herttuaparin Britannian kodistaan. Harryn ja Meghanin välien on kerrottu olevan historiallisen huonot kuninkaallisten kanssa.

Muuttoaikaa Harrylle ja Meghanille on annettu kesään saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?