Kuningas Charles kiristi raha­pussin nyörit äärimmilleen – uhkaako prinssi Andrew'ta häätö mega­kartanosta?

Kuningas Charles leikkasi prinssi Andrew’lle tarkoitettuja varoja 250 000 punnalla. Andrew teki 20 vuotta sitten sopimuksen hulppeaan kartanoon 75 vuodeksi, mutta nyt häntä saattaa uhata häätö.

Prinssi Andrew on menettänyt asemansa kuninkaallisperheessä.

25.2. 12:21

Lehtiväitteiden mukaan Britannian prinssi Andrew’lla ei ole aikomuksiakaan lähteä Windsorin megakartanostaan, vaikka hänet on pitkälti suljettu ulos kuninkaallisesta perheestä ja virkatöistään.

Prinssi on tehnyt Daily Mailin mukaan asumukseensa 75 vuotta kestävän sopimuksen jo vuonna 2003. Hinnaksi tuolloin määriteltiin 250 puntaa eli 282 euroa viikossa, mikä tekee 1 128 euroa kuussa.

Häätöepäilyt kumpuavat siitä, kun kuningas Charles ilmoitti leikkaavansa veljelleen myönnettyjä varoja 250 000 punnan eli noin 282 000 euron verran. Tämä taasen liittyy Charlesin suunnitelmiin vähentää brittikuninkaallisten määrää.

Daily Mailin mukaan prinssi Andrew on kuitenkin remontoinut ja sisustanut kuninkaallista kartanoaan oman mielensä mukaan omilla rahoillaan, joten lehden mukaan hän ”ei aikoisi lähteä kodistaan taistelutta”.

– Hän sanoi, ettei ole lähdössä. Vaikka kuningas niin haluaisi, miten se muka onnistuisi? Andrew’n sisäpiirilähde kertoi Mirrorille.

Brittilehtien saamien tietojen mukaan Andrew ei edes harkitse lähtöä Windsorista.

– Jos kuningas haluaa käyttää miljoonia korvatakseen kustannukset Andrew’lle, se on kokonaan toinen asia.

Lähde jatkoi, että on hankala kuvitella, että kuningas mahdollistaisi tilanteen, jossa hänen veljensä haastaisi Charlesin oikeuteen rahasta.

– Sellaista on mahdotonta ajatella.

Royal Lodge -kartanossa on 30 makuuhuonetta. Kartano seisoo 39 hehtaarin tilalla, ja prinssin kerrotaan viettävän tällä hetkellä kotipaikassaan suurimman osan ajastaan.

Daily Mailin mukaan prinssi Andrew’n ystävät kertoivat aiemmin, että prinssi tuskaili jo joku aikaa sitten talouttaan ja sitä, kuinka hän kustantaa valtavan tilan, sillä rahahanat Charlesin puolesta ovat menneet kiinni.

Epäilyt Jeffrey Epsteinin seksuaalirinkiin sekaantumisesta aiheuttivat Andrew’lle valtavan elämänmuutoksen, sillä hänen arvonimensä ja -tehtävänsä poistettiin, jolloin prinssi ei voinut enää nauttia kuninkaallisille suoduista julkisista varoista.

Kuningas Charlesilta ei lehtitietojen mukaan heru almuja prinssiveljelleen.

Ennen Charlesin nousua kuninkaaksi prinssi Andrew’ta elätti kuitenkin hänen äitinsä, kuningatar Elisabet. Daily Mailin tietojen mukaan kuningatar elätti poikaansa Lancasterin herttuakunnan yksityisillä varoilla, jotka olivat noin 249 000 puntaa eli noin 281 000 euroa vuodessa.

Lehtitietojen mukaan kuningas Charles olisi kehottanut myös muita kuninkaallisia kiristämään rahapussien nyöriään Andrew’n suuntaan. Joidenkin epäilyjen mukaan prinssi saattaisikin muuttaa ex-vaimonsa, Sarah Fergusonin kustantamaan sijoitusasuntoon. Daily Mailin mukaan Fergien ostama asumus on tarkoitettu Andrew’n ja hänen tyttärille, prinsessa Eugenielle, 32, ja prinsessa Beatricelle, 34.

Ferguson on Daily Mailin mukaan remontoinut asuntoaan reippaalla kädellä tuleville asukkaille, keitä he ikinä ovatkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?