Kaarle Kustaa ei halunnut osallistua uuden elokuvansa gaalailtaan – vastasi jälleen tulenarkaan kysymykseen strippiklubikohusta

Uuden dokumenttielokuvan ensi-iltaa vietettiin isoin menoin Tukholmassa sunnuntaina. Elokuvassa kuningas joutuu vastaamaan varsin tulenarkoihin kysymyksiin.

19.2. 22:25

Kuningas Kaarle Kustaasta kertovan uuden Kuningas-dokumenttielokuvan (ruots. Kungen) suuri kutsuvierasensi-ilta järjestettiin tänään sunnuntaina Tukholmassa sijaitsevassa Skandia-elokuvateatterissa.

Punaisella matolla ei itse kuninkaallisia nähty. Elokuvan ohjaaja Karin af Klintberg kertoi aiemmin Svensk Damtidningille, että kuningas ei halunnut osallistua ensi-iltaan, eikä halua edes nähdä elokuvaa. Poissaoloon vaikutti myös se, että kuninkaalle tehdään maanantaina sydänoperaatio.

Gaalahumun täyteiseen ensi-iltaan osallistunut hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi kuitenkin ohjaajalle lavalla, että kuningas oli soittanut ja välittänyt onnittelut.

Kaarle Kustaa oli poikkeuksellisesti osallistunut dokumenttielokuvan tekoon. Ruotsalaisohjaaja Karin af Klintberg oli elokuvaa varten tavannut kuningasta useita kertoja. Hän oli on muun muassa viettänyt aikaa kuninkaan kotona ja käynyt tämän kanssa koiralenkillä ja veneilemässä.

Margareta Thorgren ja Karin af Klintberg kutsuvierasensi-illassa sunnuntaina 19.2.

Pelkkää arjen seuraamista dokumentti ei kuitenkaan ole, vaan kuningas joutuu vastaamaan henkilökohtaisiin sekä tulenarkoihin kysymyksiin – eikä häntä säästetä unohtumattomalta strippiklubikohultakaan.

Vuonna 2011 uutistoimisto TT:n toimittaja sai kuninkaan kalpeaksi kysyessään, onko tämä käynyt strippi- tai seksiklubilla. Kaarle Kustaa takelteli tuolloin vastaukseksi: ”En… En. En todellakaan usko.”

Expressen-lehden mukaan uutuusdokumentissa Kaarle Kustaa kommentoi, ettei hänellä ole mitään muuta vastausta kuin tuolloin ja että hänestä liikkuu usein valheita ja juoruja.

Lue lisää: Gangsteripomo kaupitteli kuvaa Kaarle Kustaasta strippi­klubilla – tällainen on uskomaton tapahtuma­sarja, joka aiheutti perustus­laillisen kriisin

Tukholmassa järjestetyssä ensi-illassa kuninkaalle annettiin kaksi lahjaa paikalle saapuneen hovin tiedottajan kautta. Kuningas sai kaksi elokuvajulistetta: toisessa on kuningas itse ja toisessa Kaarle Kustaa yhteiskuvassa ohjaajan kanssa.

Eräs katsojista kysyi ensi-illassa elokuvan tekijältä, kuinka kauan kesti, ennen kuin hän pääsi tapaamaan kuninkaan.

– Yli kaksi vuotta, Karin af Klintberg paljasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?