Prinsessa Victoria kommentoi isänsä sydänoperaatiota – tämä asia huolettaa hoviasiantuntijaa

Ruotsin kruununprinsessa uskoo isänsä olevan hyvissä käsissä, mutta hoviasiantuntija Herman Lindqvist uskoo, että kuningas Kaarle Kustaan sydänoperaatiossa voi olla kyse jostain vakavammasta.

Prinsessa Victoria ei vaikuta olevan erityisen huolissaan isänsä sydänoperaatiosta. Tässä kruunuprinsessa poseeraa miehensä ja vanhempiensa kanssa Ranskassa.

15.2. 9:57

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vaikuttaa suhtautuvan isänsä sydänoperaatioon rauhallisin mielin. Ruotsalainen uutistoimisto TT tavoitti prinsessan Australiassa, jossa hän on valtiovierailulla yhdessä prinssi Danielin kanssa.

– Henkilökohtaisesti olen hyvin varma, että isä on hyvissä käsissä, Victoria totesi TT:lle Sydneyssa. TT:n haastattelua siteerasi muun muassa Expressen.

Kuningas Kaarle Kustaan sydänoperaatio toteutetaan ensi viikon maanantaina. Tähystyksellä hoidettava lääketieteellinen toimenpide toteutetaan ”kuninkaan lääkärin suosituksesta”, mutta mitään lisätietoja sen syystä ei kerrota.

Kyseessä on kuitenkin hovin tiedotteen mukaan suunniteltu operaatio, eikä suinkaan yllättävä hätätilanne. Victoria vahvistaa TT:lle, ettei tilanne vaikuta hänen aikatauluihinsa. Hänen ohjelmansa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa on määrä päättyä lauantaina.

– Olen kiitollinen siitä, että Ruotsissa voi saada tällaista hoitoa, prinsessa kommentoi.

Prinsessa Victoria ja Prinssi Daniel ovat tällä hetkellä Australiassa.

Huomattavasti huolestunempaan sävyyn operaatiota kommentoi kirjailija ja historioitsija Herman Lindqvist. Ruotsin hovin syvällisesti tunteva Lindqvist uskoo, että kyse voi olla jostakin kerrottua vakavammasta.

– Kuninkaan lääkäri sanoo, että kuningas on kunnossa, mutta ei päätöksiä tällaisesta operaatiosta tehdä huvin vuoksi. Toivotaan, että tässä on vain kyse jostain pienestä säädöstä, mutta onhan tämä epätavallista ja aiheuttaisi huolta suurimmassa osassa perheitä, Lindqvist pohtii Expressenille.

Lindqvistin mukaan Ruotsin hovin historiassa sydänongelmia ei ole ollut.

– Kuninkaan esi-isillä ei sydänongelmia ollut ennen kuin he olivat hyvin vanhoja ja sydänongelmat tulivat muiden vanhuuden vaivojen mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?