Prinsessa Dianan kuuluisa mekko huuto­kaupattiin – hinta nousi huikeisiin lukemiin

Diana käytti kyseistä mekkoa sekä virallisessa kuninkaallisessa muotokuvassa vuonna 1991 että poseeratessaan Vanity Fair -lehdessä vuonna 1997.

Lopullinen myyntihinta ylitti arviot viisinkertaisesti.

28.1. 11:42

Yksi prinsessa Dianan kuuluisimmista mekoista myytiin perjantaina New Yorkissa Sotheby’sin huutokaupassa hulppeaan 604 800 dollarin hintaan, muun muassa CNN kertoo.

Edesmennyt prinsessa käytti tummaa violettia silkkisametti­mekkoa sekä virallisessa kuninkaallisessa muotokuvassa vuonna 1991 että poseeratessaan Vanity Fair -lehdessä vuonna 1997.

Mekon myyntihinnaksi oli etukäteen arvioitu 120 000 dollaria.

Lopullinen myyntihinta ylitti arviot viisinkertaisesti.

Vaatesuunnittelija Victor Edelsteinin suunnittelema mekko on tehty tulppaanin muotoon. Edelstein suunnitteli asuja Dianalle yli vuosikymmenen ajan.

Se myytiin viimeksi 24 150 dollarilla vuonna 1997 Christie’sin hyväntekeväisyys­huutokaupassa, jossa oli 79 Dianan lahjoittamaa mekkoa. Tapahtuman myynti oli yhteensä 3,25 miljoonaa dollaria, ja rahat käytettiin AIDS- ja syöpäjärjestöjen tukemiseen.

Mekko myytiin viimeksi 24 150 dollarilla vuonna 1997 Christie’sin hyväntekeväisyys­huutokaupassa, jossa oli 79 Dianan lahjoittamaa mekkoa.

Vanity Fairin vuoden 1997 artikkeli, jonka kuvat otti Mario Testino, keskittyi huutokauppaan ja kutsui Dianan päätöstä myydä mekot ”voimakkaaksi symboliksi hänen muuttuvasta elämästään”.

Diana oli eronnut edellisvuonna prinssi Charlesista.

Prinsessa ei itse avannut myyntipäätöksensä taustoja artikkelissa tarkemmin. Hän tyytyi toteamaan, että se ”oli tapa päästää irti näistä kauniista mekoista”.

– Olen kuitenkin äärimmäisen iloinen, että muut voivat nyt jakaa ilon, jonka minä sain niihin pukeutumisesta, Diana kertoi tuolloin.

Vaatesuunnittelija Victor Edelsteinin suunnittelema mekko on tehty tulppaanin muotoon. Edelstein suunnitteli asuja Dianalle yli vuosikymmenen ajan.

Perjantain huutokaupassa oli myynnissä myös useita muita merkittäviä muoti- ja viihdealan kohteita, mukaan lukien vuoden 1962 pääsylippu Yhdysvaltain edesmenneen presidentin John F. Kennedyn syntymäpäiville.

Dianan vaatteita on huutokaupattu myös lähivuosina. Vuonna 2019 yhdet hänen ikonisista treenihousuistaan myytiin peräti 53 532 dollarilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?