Minne katosi Meghan?

Herttuatar Meghan on pysytellyt poissa julkisuudesta puolisonsa prinssi Harryn omaelämäkerran julkaisun jälkeen. Huhujen mukaan Meghanilla on omia, suuria suunnitelmia.


28.1. 8:30

Prinssi Harry on paistatellut parrasvaloissa jo kolmatta viikkoa skandaalinkäryisen Varamies-omaelämäkertansa tiimoilta. Kirjassa prinssi kuvailee, kuinka karua hänen elämänsä oli isoveli Williamin varjossa ja hovissa vietetty lapsuus traumatisoi hänet.

Hovista ovet paukkuen lähtenyt Harry on viilettänyt tukka putkella tv-haastattelusta toiseen markkinoimassa kirjaansa.

Kaiken mediamylläkän keskellä yksi henkilö on loistanut poissaolollaan: Harryn vaimo, Sussexin herttuatar Meghan.

Yllättäen prinssin puoliso ei ole osallistunut millään tavalla kirjan markkinointiin. Se on täyskäännös aikaisempaan, sillä hovista lähtönsä jälkeen Harry ja Meghan ovat puhuneet julkisuudessa kuin yhdestä suusta.

– Olemme kuin suola ja pippuri. Olemme aina yhdessä, Meghan on sanonut.

Herttuatar Meghan on pysytellyt visusti katseilta piilossa parin luksuskartanon tiluksilla Montecitossa, Kaliforniassa, kun Harry on pelmahtanut milloin minkäkin tv-ohjelman kuvauksiin.

Edellisen kerran Sussexin herttuapari on edustanut yhdessä joulukuussa 2022, jolloin he vastaanottivat New Yorkissa ihmisoikeuspalkinnon.

Välillä prinssi on surrut tv-kameroiden edessä hänen ja perheensä välirikkoa, sitten silmänräpäyksessä Harrysta onkin kuoriutunut amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa todellinen showmies ja vitsiniekka.

Kukapa olisi vielä muutama vuosi sitten arvannut näkevänsä Britannian prinssin tv:ssä naukkailemassa tequilaa ja kertoilemassa, kuinka hänen peniksensä kylmettyi juuri ennen Williamin ja prinsessa Catherinen häitä.

Lue lisää: Prinssi Harryn viimeöinen esiintyminen hämmentää outoudellaan: Lipitti tequilaa ja vitsaili peniksestään

Meghanin ns. ”katoamistemppu” on herättänyt kummastusta Britanniassa, sillä yleensä hän on aina siellä missä Harrykin.

Sisäpiirilähteiden mukaan Meghanin poissaoloon voi olla useita syitä.

Telegraph-lehden haastattelemat lähteet kertovat Meghanin astuneen tietoisesti taka-alalle Harryn kirjan julkaisun aikoihin. Herttuattaren kerrotaan pelänneen, että hän varastaisi huomion puolisonsa kirjaprojektilta, jos hän osallistuisi haastatteluihin.

– Meghan on tehnyt selväksi, että kirja on Harryn projekti, Telegraph kirjoittaa kuulleensa sisäpiiriläisiltä.

Suurin syy Meghanin katoamiselle on kuitenkin lähteiden mukaan se, ettei herttuatar tarkalleen tiennyt, mitä kaikkea Harryn kirja tulisi sisältämään. Telegraphille kuvaillaan Meghanin olleen ”hieman huolissaan” siitä, polttaisiko Harry kirjallaan kaikki sillat perheeseensä.

Meghanin pelko näyttää olleen aiheellinen, sillä kuninkaallisasiantuntijoiden mielestä Harryn kirjapaljastukset ovat heittäneet romukoppaan viimeisetkin toivonrippeet siitä, että hän saisi ikinä korjattua välinsä isäänsä kuningas Charlesiin ja isoveljeensä prinssi Williamiin.

Prinssi Harryn Varamies-kirja sisältää paljastuksia kuninkaallisesta perheestä.

Harry puolestaan on lyönyt lisää vettä myllyyn ja sanonut, että hänellä olisi aineksia jopa toiseen omaelämäkertaan.

– Ensimmäisessä versiossa oli 800 sivua ja nyt sivuja on 400. Sanotaanko näin, että materiaalista olisi saanut kaksi kirjaa, prinssi kertoi aiemmin Telegraphille.

– On joitakin etenkin minun ja veljeni, sekä minun ja isäni, välillä tapahtuneita asioita, joita en halua koko maailman tietävän. En usko, että he antaisivat sitä ikinä anteeksi, prinssi maalaili.

Parin lähipiiristä kerrotaan Telegraphille, että Meghan olisi todennäköisesti hoitanut kirjan julkistuksen eri tavalla kuin Harry, mutta hän ei halunnut puuttua puolisonsa tekemisiin.

– Olisiko tämä ollut se tapa, jolla Meghan olisi lähestynyt asiaa? Tuskinpa, mutta hän tukee Harrya aina, eikä olisi ikimaailmassa puuttunut näin henkilökohtaisen projektin markkinointiin, Telegraphille kerrotaan.

Mielipidemittausten mukaa Harryn ja ja Meghanin suosio Yhdysvalloissa on rajussa laskussa. Newsweekin teettämässä tuoreessa gallupissa Harryn suosio notkahti peräti 45 pistettä joulukuussa tehtyyn gallupiin verratuna. Meghanin suosio syöksyi 36 pistettä.

Daily Mail puolestaan kertoo huhuista, joiden mukaan Meghan olisi huolissaan siitä, että Harryn kirjapaljastukset ovat vaarantaneet hänen toiveensa urasta politiikan parissa.

Erityisesti Harryn sotilasuraan liittyvät paljastukset ovat herättäneet kansainvälistä kuohuntaa.

Prinssi kertoo kirjassaan tappaneensa 25 Taleban-sotilasta taistellessaan Afganistanissa vuonna 2012.

– Tajusin, etten ajatellut heitä ihmisinä. He olivat laudalta poistettuja shakkinappuloita. Pahat ihmiset eliminoitiin ennen kuin he pystyivät tappamaan hyviä ihmisiä, Harry kirjoittaa.

Harryn paljastus on saanut runsaasti kritiikkiä sotaveteraanien suunnalta. He ovat muun muassa varoittaneet, että lausunto voi olla jopa turvallisuusriski prinssille.

Lue lisää: Valehteliko prinssi Harry kirjassaan? Armeijakouluttajan tyrmistyksestä kehkeytyi kiista

Daily Mailin haastattelema brändiasiantuntija sanoo imagon olevan kaikki kaikessa Yhdysvaltain poliittisissa piireissä, eikä Harryn kirjamöläytyksiä katsota hyvällä, jos Meghan pyrkii kongressiin.

– Harryn kirjalla on suora vaikutus Meghanin yleviin urasuunnitelmiin. Meghanin puoliso myöntää kirjassa käyttäneensä huumeita ja kuvailee ronskisti miten menetti poikuutensa. Mikä tärkeintä, myöntää tappaneensa palveluksessa 25 ihmistä.

– Kaikilla näillä paljastuksilla voi olla vakavia seurauksia Meghaniin ja hänen suunnitelmiinsa., brändiasiantuntija Nick Ede sanoo Daily Mailille.

Harry ja Meghan ovat olleet lähes erottamattomia hovista lähtönsä jälkeen. Nyt Meghan on kuitenkin pysytellyt hiljaa, kun Harry on suhannut tv-haastatteluissa kertomassa kirjastaan.

Veljesten Williamin ja Harryn välit ovat tulehtuneet entisestään kirjapaljastusten myötä.

Brittilehdet ovat spekuloineet, että Meghanin hiljaisuudelle voi olla kuitenkin myös toistaiseksi salassa pysynyt syy. Herttuattaren nimittäin huhutaan puuhailevan omaa paljastuskirjaansa.

Meghan paljasti viime kesänä The Cut -lehdelle antamassaan haastattelussa kirjoittaneensa päiväkirjaa hovissa ollessaan.

– Minulla on paljon sanottavaa, Meghan sanoi salamyhkäisesti.

Meghanin sanoja pidettiin viittauksena siihen, että Sussexin herttuaparin julkinen hyökkäys hovia vastaan saa vielä jatkoa Meghanin oman elämäkerran muodossa.

– Anteeksianto vaatii paljon ponnistelua. Olen todellakin nähnyt asian eteen vaivaa, etenkin kun tiedän, että voin sanoa mitä tahansa, Meghan sanoi The Cutille.

Siinä missä Harry on joutunut ainakin jollain tavalla suitsimaan itseään kirjaprojektissaan, Meghan voi sanoa mitä haluaa. Harry on ilmaissut olevansa halukas korjaaman välit perheeseensä, mutta Meghanilla ei ole mitään menetettävää.

Britanniassa jännitetäänkin nyt, mikä on herttuatar Meghanin seuraava siirto. Meghan voi olla seuraavaksi se, joka tuo hovin kulissien takaiset tapahtumat päivänvaloon ja ajaa kuninkaallisen perheen taas karmaisevan skandaalin keskelle.

– Meghan aikoo kertoa kaiken. Nyt on kyse enää vain siitä, miten pitkään hän haluaa viivytellä julkaisun kanssa säilyttääkseen edes ne vähäiset jäljellä olevat välit kuningas Charlesiin, The Sunille kerrotaan.

Lue lisää: Harryn ja Meghanin suosio syöksykierteessä nyt myös Yhdysvalloissa – yksi intiimi paljastus oli liikaa

Lue lisää: Prinssi Harry on polttanut sillat synnyinmaahansa totaalisesti – edessä on nyt tulevaisuus, jossa varmaa on vain yksi asia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?