Lehtiväite: Prinssi Harryn kohukirja sai brittihovin asianajajat varpailleen – kulisseista tihkuu karuja arvioita tilanteen seurauksista

Prinssi Harryn muistelmateos julkaistaan 10. tammikuuta.

Prinssi Harryn muistelmateoksen nimi on Spare. Suomeksi teoksen nimi on Varamies ja Otava julkaisee sen suomeksi tammikuussa 2023.

28.10.2022 11:31

Britannian prinssi Harry on kirjoittanut elämästään muistelmateoksen nimeltään Spare (suom. Varamies), joka julkaistaan tammikuussa. Kirja odotetusti antaa katsauksen viime vuosina vallinneeseen brittihovin draamaan sekä Harryn ja herttuatar Meghanin eroamiseen brittihovista – prinssin näkökulmasta.

Nyt Daily Mail kirjoittaa, että brittihovissa ollaan varpaillaan tulevien kirjapaljastusten suhteen. Kuninkaallisen perheen asianajajat ovat sisäpiiritietojen mukaan valmiudessa, sillä muistelmateoksen pelätään olevan ”kriittinen kaikkea ja kaikkia kohtaan”.

Sisäpiirilähteet väittävät, että kuninkaalliset pitävät kirjan nimeä provosoivana ja ovat varautuneet intiimeihin paljastuksiin. Brittihovissa ollaan tietoisia siitä, että kirjapaljastukset voivat rikkoa perheen välejä entisestään ja haavoittaa herkkää aikaa elävää monarkiaa, kirjoittaa Daily Telegraph.

Lähteet uskovat, että Harry hyökkää paljastuksillaan jälleen perhettään kohtaan.

– Otsikko on latautunut, eikä se lupaa hyvää, lähde arvelee.

– Hovin lakimiehet ovat epäilemättä valmiustilassa uutenavuotena ja odottavat näkevänsä, mitä kirja sisältää, The Mirror kirjoittaa lähteiden sanoneen.

Kuningas Charlesin tiedottaja kieltäytyi kommentoimaan kirja-aihetta brittimedialle torstai-iltana.

Prinssi Harry käsittelee myös perhe-elämäänsä tulevassa muistelmateoksessaan.

Teos on aiheuttanut valtavasti kohua jo etukäteen, ja mediassa on raportoitu, että kirjan julkaisupäivää siirrettiin kuningatar Elisabetin kuoltua, sillä Harry halusi tehdä muutoksia tekstiin.

Asiantuntijat ovat arvioineet brittimedioiden haastatteluissa, että kirjaa ehditään muokata tarvittaessa hyvinkin paljon ennen tammikuun julkaisupäivää. Muutoksista huolimatta kustantajat ovat tehneet selväksi, ettei Harry arastele arkaluonteisista asioista kirjoittaessaan. Näihin asioihin kuuluu esimerkiksi se, kuinka kuninkaallinen perhe rohkaisi Harrya ja prinssi Williamia kävelemään prinsessa Dianan arkun perässä hautajaissaattueessa.

Tuleva muistelmateos on hermostuttanut brittihovia jo kesästä 2021 saakka, jolloin siitä kerrottiin ensi kertaa julkisuuteen. Sisäpiirilähteiden mukaan hovissa raivostuttiin siitä, että Harry julkaisee muistelmansa juuri kuningattaren historiallisena juhlavuonna. Kirjaan suhtauduttiin erittäin kriittisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?