Kruunun­prinsessa Amaliaan,18, kohdistui vakava uhka – nyt Hollannin kuningaspari avaa tilannetta harvinaisessa lausunnossa

Hollannin kuningasparin mukaan tytär on turvallisuussyistä tällä hetkellä käytännössä palatsin vanki.

Hollannin kruununprinsessa Amalia, kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Máxima.

14.10.2022 21:02

Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Máxima ovat kommentoineet tyttärensä kruununprinsessa Amalian, 18, tilannetta ollessaan Ruotsissa valtiovierailulla.

BBC:n mukaan on harvinaista, että kuninkaalliset kommentoivat heihin kohdistuneita turvallisuusuhkia.

Surullisen oloinen Hollannin kuningaspari kuitenkin kertoi medioille, että heidän tyttäreensä kohdistunut turvallisuusuhka on vaikuttanut tämän elämään suuresti.

Syyskuussa IS uutisoi kruununprinsessa Amaliaan kohdistuneista uhkauksista. Marokon mafian uhkaukset kohdistuvat prinsessan lisäksi pääministeriin.

Hollanin kuningaspari vieressään Ruotsin kunginas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.

Amalia voi hädin tuskin poistua Haagissa sijaitsevasta Huis ten Boschin kuninkaallisesta palatsista, jossa hän joutuu olemaan tällä hetkellä kovien turvatoimien vuoksi.

– Hän ei voi viettää opiskelijaelämää, kuten muut, kuningatar on sanonut.

Kuningatar kertoi myös olevansa ylpeä heidän tyttärensä rohkeudesta vaikean tilanteen edessä.

Kuningas puolestaan sanoo, että tilanne on heille rankka, eikä hän edes pysty kuvailemaan uhkausten aiheuttamia seurauksia.

Hollannin pääministeri Mark Rutte on ilmaissut olevansa erittäin huolissaan prinsessaan kohdistuneista uhkauksista.

– Olen todella pahoillani hänen puolestaan, Rutte sanoo Volkskrantin mukaan.

Hollannin pääministeri Mark Rutte on huolissaan rikollisjärjestön uhkauksista.

Prinsessan saamien uhkausviestien tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hollantilaismedioiden mukaan viestit sisältävät muun muassa sieppausuhkauksia.

Rikollisjärjestöön kuuluvat henkilöt olivat lähettäneet toisilleen koodattuja viestejä, joista heidän suunnitelmansa paljastuivat.

Kruununprinsessa Amalia opiskeli alkusyksyn muiden opiskelijoiden tapaan Amsterdamissa. Nyt hän suorittaa opintojaan etänä turvatoimien vuoksi.

Tarkat turvatoimet ovat aiheuttaneet sen, ettei Amalia voinut jatkaa elämistä opiskelija-asunnossaan. Kruununprinsessa opiskelee Amsterdamissa politiikkaa, psykologiaa, lakia sekä taloutta.

Aiemmin Amalia suoritti opintojaan muiden opiskelijoiden tavoin olemalla läsnä yliopistolla. Päätös on ollut harvinainen hollantilaisten kuninkaallisten keskuudessa.

Kotimaassaan Amaliaa on kuvailtu monen nuoren esikuvaksi.

Tullessaan täysi-ikäiseksi prinsessa olisi ollut oikeutettu 1,6 miljoonan suuruiseen verovapaaseen vuosipalkkaan, mutta hän kieltäytyi siitä. Perusteluksi hän antoi sen, ettei omasta mielestään ole vielä tehnyt mitään ansaitakseen sitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?