Prinsessa Catherine tervehti iloisesti ihmisiä – sitten yksi heistä heitti pistävän kommentin

Eräs nainen oli sitä mieltä, ettei englantilainen Catherine kuulu Pohjois-Irlantiin. Prinsessa naurahti yllättävälle kommentille.

7.10.2022 21:28

Walesin prinssi William ja prinsessa Catherine vierailivat torstaina Pohjois-Irlannissa. Pari tapasi paikallisia muun muassa Belfastissa ja rupatteli ihmisten kanssa rennosti.

The Mirrorin mukaan iloinen rupattelu koki tylyn käänteen, kun eräs kansallismielinen paikallinen kohtasi Catherinen ja heitti tälle pistävän kommentin.

Brittilehden mukaan Catherine kätteli vihreään villatakkiin pukeutunutta naista hymyillen, mutta tämä totesikin, ettei englantilainen prinsessa kuulunut Pohjois-Irlantiin.

– Hauska tavata, mutta olisi mukavampaa, jos se tapahtuisi kun olisit omassa maassasi, nainen sanoi The Mirrorin mukaan.

– Irlanti kuuluu irlantilaisille, hän jatkoi.

Walesin prinsessa Catherine tapasi naisen, jonka mielestä hän ei kuulunut Pohjois-Irlantiin.

The Mirrorin mukaan Catherine näytti yllättyneeltä, mutta säilytti hillityn olemuksensa ja naurahti kommentille ennen kuin hän jatkoi tervehtimään muita paikalle saapuneita.

Pienestä välikohtauksesta huolimatta Catherine ja William otettiin lämpimästi vastaan Pohjois-Irlannissa, jossa kansallismieliset ja brittimieliset lojalistit ovat ottaneet vuosikymmeniä yhteen.

Kansan on repinyt kahtia kiista siitä, kuuluuko Pohjois-Irlanti Britanniaan vai Irlantiin. Erimielisyydet juontavat juurensa aina 1600-luvulle saakka, jolloin Englanti valloitti Irlannin.

Catherine oli pukeutunut Pohjois-Irlannin-vierailulle pitkään, vaaleansiniseen takkiin ja korkeisiin korkoihin.

Tunnelma oli iloinen pienestä välikohtauksesta huolimatta.

The Mirrorin mukaan Catherine kohtasi hänelle pistävän kommentin heittäneen naisen alueella, joka tunnetaan kansallismielisyydestään.

Yhden päivän Pohjois-Irlannin-matkansa aikana prinssi William ja prinsessa Catherine vierailivat muun muassa itsemurhien ennaltaehkäisyyn keskittyvässä hyväntekeväisyysjärjestössä.

Kepeämpää tunnelmaa koettiin, kun Catherine heittäytyi baarimikoksi Belfastin ruokatorilla. Päivän viimeinen vierailupaikka oli nuoria sosiaalisissa ongelmissa auttavassa järjestössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?