Asiantuntijalta viiltävä arvio ”musertuneelta” näyttävän prinssi Harryn tilanteesta

– Lopulta kuninkaallinen velvollisuus tekee onnelliseksi, kuninkaallinen elämäkerturi analysoi.

Prinssi Harryn elämä ilman kuninkaallista statusta on ankeaa, väittää kuninkaallinen elämäkerturi.

5.10.2022 10:08

Ei ole hääppöistä olla ex-kuninkaallinen.

Näin väittää kuninkaallinen elämäkerturi Hugo Vickers, joka on seurannut hovista alkuvuodesta 2020 eronneen prinssi Harryn eli Sussexin herttuan viime aikojen vaiheita tiiviisti.

Hän on todennut, että vailla kuninkaallisia velvollisuuksia oleva prinssi on näyttänyt yksinkertaisesti ”musertuneelta”.

– Kuninkaallisesta perheestä poistuminen ei yleensä ole johtanut onnellisuuteen ainakaan pitkällä aikavälillä, Vickers analysoi Lontoon liepeillä järjestetyillä Henleyn kirjallisuusfestivaaleilla.

Harryn harmista uutisoivat muun muassa The Telegraph ja Daily Mail.

Samanlaisessa alhossa kulki aikoinaan myös Harryn iso-isosetä, Elisabetin setä Edvard VIII, Vickers huomauttaa. Hän hallitsi Britannian kuninkaana vain 325 päivää vuonna 1936, kunnes luopui vallastaan solmiessaan avioliiton amerikkalaisen seurapiirihenkilön Wallis Simpsonin kanssa. Moinen romanssi ei käynyt laatuun, etenkin kun Simpson oli jo etukäteen ollut kahdesti naimisissa.

– Hän päätti asettaa parisuhteensa etusijalle, mikä johti suruun, Vickers analysoi.

Hän ei kuitenkaan erittele, miten Windsorin herttuana sittemmin tunnetun Edvardin suru ilmeni. Näkemyksen perusteeksi kelpaa Daily Mailin mukaan ex-kuninkaan ulkoinen olemus:

– En ollut koskaan nähnyt ketään niin surusilmäistä ihmistä, Vickers toteaa.

Brittimedia on aiemminkin esittänyt yhtäläisyyksiä Harryn ja kuningatar Elisabetin sedän välillä. Molemmat esimerkiksi naivat eronneen amerikkalaisen naisen ja joutuivat siksi poikkiteloin hovin kanssa, Express kirjoitti jo viime vuonna.

Syyskuussa edesmennyt kuningatar Elisabet II pysyi aina aurinkoisena, koska hän ”omistautui velvollisuuksilleen”, uskoo kuninkaallinen elämäkerturi Hugo Vickers.

Vickers väittää myös, että kuninkaallisen perheen menestyneimmät jäsenet ovat niitä, jotka pikemminkin tukevat monarkkia kuin kilpailevat hänen kanssaan.

– Lopulta kuninkaallinen velvollisuus tekee onnelliseksi, Vickers analysoi.

Hän ottaa esimerkiksi edesmenneen kuningatar Elisabet II:n.

– Uskon, että kuningattaren aina yhtä säihkyvä katse johtui siitä, että hän omistautui velvollisuuksilleen.

Vickers myös kyseenalaistaa kuningas Charlesin aikeet ”supistaa” monarkiaa. Hän uskoo tavallisten kansalaisten kaipaavan kuninkaallisia monenlaisiin asioihin.

– En ymmärrä, miten monarkian supistaminen voitaisiin tehdä. Kuninkaallisen perheen jäsenet halutaan edustamaan esimerkiksi hyväntekeväisyyteen liittyvissä asioissa. Heillä on tällaisissa yhteyksissä hyvin, hyvin hyödyllinen rooli.

Juttua korjattu klo 10.54: Edvard oli Elisabetin setä eli Harryn iso-isosetä.

Lue lisää: Kirjaväite: Harryn antama kohuhaastattelu sai Williamin ryhtymään salamannopeasti toimeen – lopputuloksena oli tylyt pakit

Lue lisää: Hovi julkaisi potretin kuninkaallisista – Harry ja Meghan loistavat poissaolollaan

Juttua tarkennettu 5.10. kello 15.07: Wallis Simpson ei ollut näyttelijä vaan pikemminkin seurapiirihenkilö. Penseys hänen ja kuningas Edvardin liittoa kohtaan johtui paljolti siitäkin, että Simpson oli jo aiemmin eronnut kahdesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?