Buckinghamin palatsin ylle ilmestyi mykistävä näky ennen kuin kuningattaren kuolemasta kerrottiin – sama ilmiö myös Windsorin linnassa

Kauniit sateenkaaret ilmestyivät juuri sillä hetkellä, kun kuningatar Elisabetin kuolemasta kerrottiin kansalle.

8.9.2022 22:30

Buckinghamin palatsi tiedotti kello 20.30 Suomen aikaa, että kuningatar Elisabet oli kuollut Balmoralissa torstaina iltapäivällä. Buckinghamin palatsin edustalle Lontoossa oli kerääntynyt suuri joukko ihmisiä odottamaan uutisia terveysongelmista kärsineen kuningattaren tilasta, kun luontoäiti tarjoili heille mykistävän näyn.

Taivaalle aivan palatsin yläpuolelle ilmestyi kaksi sateenkaarta vain hetkeä ennen tietoa kuningattaren kuolemasta. Tuplasateenkari ikuistettiin lukuisiin kuviin, joissa ihmiset ihmettelevät niitä ja surevat kuningatarta.

Metro-lehden mukaan moni paikalla ollut toivoi, että näky olisi kielinyt hyvistä uutisista Elisabetin tilassa, mutta hetkeä myöhemmin vahvistui, että kuningatar oli poissa. Sateenkaarista tuli brittimediassa ja sosiaalisessa mediassa nopeasti kuningattaren kuoleman kaunis symboli.

Britanniassa oli torstaina hyvin epävakainen ja sateinen sää. Balmoralin linnan edustalla satoi kaatamalla, kun kuninkaallinen perhe kiirehti Elisabetin luo tämän viimeisinä hetkinä. Taivas kuitenkin selkeni Lontoossa juuri ennen kuin suru-uutinen julkaistiin.

Myös Windsorissa, jossa kuningatar vietti viimeiset vuotensa hyvin pitkälti, nähtiin sateenkaari vain hetki sen jälkeen, kun hänen kuolemastaan tiedotettiin.

Sateenkaari Windsorin linnan yllä hetki sen jälkeen, kun lippu oli laskettu puolitankoon kuningattaren muistoksi.

Sateenkaaret hämmästyttivät Twitterissä, jossa niitä pidettiin jonkinlaisena merkkinä.

– Viimeiset jäähyväiset ihmisiltä hänen majesteetilleen kuningatar Elisabet II:lle – tuplasateenkari Buckinghamin palatsin ja tavallinen Windsorin linnan yllä. Haluaisin ajatella, että haaleampi Buckinghamin palatsin yllä oli prinssi Philip odottamassa häntä, eräs Twitter-käyttäjä totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?