Puhemies keskeytti parlamentin istunnon Britanniassa – lausui totisena terveiset kuningattarelle

Uutiset kuningattaren voinnista muodostivat vakavan tunnelman alahuoneen istuntosaliin.

8.9.2022 16:46

Britannian alahuoneen puhemies Lindsay Hoyle keskeytti parlamentin istunnon energiasta torstai-iltapäivällä, kun uutiset kuningatar Elisabetin heikentyneestä terveydentilasta levisivät.

Hoyle keskeytti Skotlannin kansallispuoluetta edustavan Ian Blackfordin puheenvuoron. Tilanne on kuvattuna ylläolevalla videolla.

– Haluan käyttää puheenvuoron ilmoituksesta, joka on juuri annettu hänen majesteetistaan.

– Tiedän, että puhun koko alahuoneen puolesta, kun sanon, että lähetämme parhaimmat toivotuksemme hänen majesteetilleen. Hän ja kuninkaallinen perhe ovat ajatuksissamme ja rukouksissamme tässä hetkessä.

Hoyle antoi tämän jälkeen Blackfordin jatkaa puheenvuoronsa loppuun. Myös Blackford kertoi olevansa surullinen kuulemistaan uutisista.

– Kaikkien meidän ajatukset ja rukoukset tulevat olemaan kuningattaressa kuin myöskin kuninkaallisessa perheessä, Blackford totesi puheenvuoronsa aluksi.

Kuningatar Elisabetin terveydentilaa seurataan tällä hetkellä tiiviisti, sillä hänen lääkärinsä ovat huolestuneita monarkin voinnista.

Kuningatar perui keskiviikkoillalle suunnitellun Privy Councilin kokouksen lääkärien määräyksestä. Hänen oli määrä osallistua tilaisuuteen etänä Balmoralin linnasta.

– Tämän aamuisen lisäarvioinnin jälkeen kuningattaren lääkärit ovat huolestuneita hänen majesteettinsa terveydestä ja ovat suositelleet, että hän pysyy tarkkailun alla, Buckinghamin palatsi tiedotti torstaina Independentin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?